De termen 'Florida' en 'death metal' zijn zo goed als onlosmakelijk met elkaar verbonden. Malevolent Creation vond haar oorsprong misschien in New York, maar de band verkaste al snel naar Florida en begon daar een carrière die tot hiertoe gevuld staat met flinke lappen hondsbrutale death metal van de aanstekelijke soort. En eigenlijk is er op 'Warkult' weinig veranderd: de band hakt nog steeds spaanders en mag op ieders goedkeuring rekenen.
Een leuk weetje is dat oudgediende drummer Dave Culross weer terug op het vertrouwde nest is gekeerd en Malevolent Creation opnieuw dat beetje extra geeft, dat kleine eindspurtje waardoor de finish eerder wordt gehaald. Dat Dave Culross synoniem staat voor een levend metronoom mag dan ook geen verwondering wekken. Op barbaarse wijze geeft de man zodanige lappen op zijn drumstel dat na afloop van een oefensessie zijn stokjes vast ontbranden. Hij is echter niet de enige die op 'Warkult' in goeden doen is. De gitaartandem Phil Fasciana en Rob Barrett is er eens te meer in geslaagd om nummers te bedenken die technisch in elkaar zitten maar vrij makkelijk beluisterbaar blijven en dat maakt Malevolent Creation net zo gevaarlijk. De combinatie van catchy en moordend is zeer gegeerd en de band weet dat meestal quasi perfect in te vullen. Zo zijn tracks als 'Preemptive Strike' of 'Shock and Awe' spijkerharde songs die zich genadeloos een weg naar het brein van de luisteraar vreten. Op dit inmiddels elfde album speelt opnieuw oorlog in al zijn facetten een prominente rol, maar de rode draad gaat nergens de hoofdrol wegkapen. De hyperagressieve zang van Kyle Symons is de kers op de taart. Toegegeven, hij brult niet zo laag als voorganger Brett Hoffmann, maar hij beschikt meer over een eigen stijl, iets wat met de hakkende riffs en het gegesel op de drumvellen 'Warkult' opnieuw een sterke plaat maakt.
Dat na elf albums de band allesbehalve uitgeteld of uitgeblust is mag een klein wonder heten. Malevolent Creation heeft het echter nooit moeten hebben van instant beroemdheid of hype en wist gestaag een schare fans te verzamelen die goed weten wat ze aan deze klasseband hebben. Een schare fans die overigens sterk kan uitgebreid worden met deze uitstekende toevoeging aan de Malevolent-saga.

Meer over Malevolent Creation


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.