Toen Me First and the Gimme Gimmes in 1997 met ‘Have A Ball’ hun eerste album uitbrachten, opgevuld met coversongs in een opgefokt veel te snel punkrockjasje, was het resultaat erg origineel en verrassend leuk. Met de elfde plaat en zeventien jaar later, kan men van dat verrassingseffect niet meer spreken en lijkt de magie wat weg.

Uiteraard blijft het leuk, bekendere foute songs samen met een stoere punkrockbende superluid meebrullen. Ook op de nieuwe cd, deze keer opgebouwd rond het thema Diva’s met zelfs een song van Boy George tot gevolg, staan enkele leuke meezingers. Toch lijkt de selectie van nummers deze keer niet zo zorgvuldig uitgekozen, waardoor er ook enkele minder geslaagde uitvoeringen voorbij komen. Onder andere 'My Heart Will Go On' is in de uitvoering van Céline Dion zelfs levendiger dan in de Gimme Gimmes verpakking. Als die er als punkrock coverband niet in slagen nummers sneller te brengen dan het origineel, blijven ze er beter af.

Lichtpunt blijft uiteraard de schitterend stem van Spike Slawson, ook bekend als zanger van de Swingin’ Utters en misschien wel het minst bekende lid van the Gimmes.

De leden hebben er nooit een geheim van gemaakt weinig tijd in dit project te willen/ kunnen steken. Het enige doel ervan is snel veel geld verdienen. Deze keer lijken ze er zich toch wel erg snel vanaf willen maken hebben, waardoor dit plaatje ergens vergeten in de kast zal terecht komen. Hopelijk knallen de live shows nog naar behoren, anders zit het gevaar erin dat Me First and the Gimme Gimmes niet langer meer is dan een doordeweekse coverband. Het vele geld verdienen op korte tijd zal zo niet blijven lukken. Toch maar even weer dat tandje bijsteken of het project op één of andere manier een nieuwe, originele touch geven lijkt aangewezen.

Meer over Me First and the Gimme Gimmes


Verder bij Kwadratuur

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.