'The Third Antichrist' is – heel toepasselijk – het derde volledige album van de Zweden van Necrophobic. Net zoals bij hun debuut en opvolger 'Darkside' is ook deze keer Hammerheart verantwoordelijk voor de heruitgave en maar mooi ook. De snijdende blackened death metal van deze heren staat nog altijd als een huis, en hopelijk vinden hun platen nu ook de weg naar meer luisteraars.

 An sich is er door de jaren heen weinig veranderd aan de sound van Necrophobic, al zijn de composities wel stelselmatig sterker geworden. Geen sinecure, want al op 'Darkside' bewezen deze jongens een hoog niveau te kunnen etaleren. 'The Third Antichrist' is wat dat betreft dan ook alweer een uiterst puik werkstukje, waar messcherpe gitaarriffs hand in hand gaan met vitriolen vocalen die blasfemische uithalen richting de gehoorgang blazen. Ook nu weer vallen er pareltjes te rapen, zoals het letterlijk onderkoelde blastfestijn 'Frozen Empire' met een geschift winters aandoend thema, het licht aan Dissection schatplichtige 'The Unhallowed', met een onweerstaanbare groove en een dodelijk edoch effectief stampend tempo, of het wel erg giftige 'The Throne of Souls Possessed', dat een mooie weergave is hoe een getormenteerde ziel in de hel zich moet voelen.

 Toch valt er een klein minpuntje te noteren aan dit album, en dat is de productie. Waar Necrophobic vooral gediend is van een kille, haast klinische klank, is 'The Third Antichrist' soms iets te wollig en warm geproduceerd, wat vooral merkbaar is in de drumklank, die veel doffer overkomt en waardoor de gitaren soms wat te plat op de beat liggen. Dat is natuurlijk relatief, aangezien het hier nog steeds gaat om duistere en diabolische metal, maar toch is dat jammer. Dat is trouwens iets wat de heren volkomen rechtzetten bij opvolger 'Bloodhymns'.

 Het wordt bijzonder voorspelbaar, maar ook deze heruitgave is essentieel voor al wie maar enigszins een hart heeft voor black of death metal. De melodieën zijn aangrijpend en scherp, de zang giftig, de nummers stuk voor stuk sterk. Aarzelen is niet toegestaan.

Meer over Necrophobic


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.