Mocht er een Olympische snelheidsproef voor metalbands bestaan, dan zou Origin die met de neus in de vingers winnen. Deze death/grind band houdt er immers van om tegen haast ridicule tempi door te razen in nummers die ook nog eens technisch ingewikkeld in elkaar zitten. Met 'Echoes of Decimation' leveren ze in elk geval een degelijke plaat af.
'Informis Infinitas Inhumanitas', de voorganger van 'Echoes of Decimation' was nog furieuzer, maar Origin heeft ondertussen ingezien dat snelheid om de snelheid geen al te best startpunt is om een plaat in elkaar te boksen. Voor hun doen ligt het tempo deze keer dan ook soms verdacht laag. De drums halen regelmatig het niveau van een volbloed pneumatische hamer in de hoogste stand. Ongenadig en oerend hard schieten de acht nummers voorbij en laten niemand naar adem happen. De gitaarpartijen zijn heel erg technisch, wat vooral opvalt door het veelvuldig gebruik van lastige 'sweeps', waarbij een horde aan opeenvolgende noten wordt doorlopen van laag naar hoog of omgekeerd. Het geeft Origin een eigen bandgeluid. Gelukkig maar, want de hondsbrutale zang is wat meer dertien in een dozijn. Deze is diep en behoorlijk onverstaanbaar, een beetje zoals een gorilla op steroïden die plots merkt dat er iets niet loos is in zijn deel van de jungle. Het constante doorrazen maakt van Origin een nogal vermoeiende band om naar te luisteren, ook al zitten de meeste tracks heel vernuftig in elkaar. Op die manier blijft Origin natuurlijk trouw aan het principe van absolute snelheid koppelen aan technisch kunnen.
Het valt moeilijk te geloven dat er nog ergens op de aardbol een groep rondloopt die meer gehaast is dan Origin zonder vals te spelen. Gelukkig weet Origin veelal het tempo in lekkere death metalsongs te gieten. Het niet aflatende gebeuk maakt echter ook dat er weinig ruimte is voor rustpunten. Zenuwlijders zouden dus helemaal overstag kunnen gaan na het beluisteren van 'Echoes of Decimation'. Origin bewijst niettemin dat muzikaal ADHD best interessant kan zijn.

Meer over Origin


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.