'Impeach My Bush' is de derde krachtpatser van de nooit door remmingen geplaagde dame van Peaches. De seksuele provocaties die menig conservatief met de twee vorige albums al rooie oortjes bezorgden, zijn weer volop terug. Zij het dan dat de titel 'Impeach My Bush' deze keer ook licht gekruid is met een dubbelzinnige verwijzing naar de man in het Witte Huis.

" I'd rather fuck who I want than kill who I'm told to / let's face it we all want tush / if I'm wrong impeach my bush." Meer dan 50 seconden waren duidelijk niet nodig om klare taal te spreken. 'Fuck Or Kill' windt er, als intro, al geen doekjes om. Ook de songtitels spreken boekdelen. Met 'Tent In Your Pants', 'Slippery Dick' of 'Hit It Hard' knipoogt Peaches naar eigen zeggen naar de hedendaagse hiphopsongs die steeds vanuit mannelijk standpunt over seks zingen.

De muziek blijft enorm simpel. Een minimale beat en krachtige keyboardmelodie├źn overstemmen de gerapte tekst geen enkele keer. Om dit simplisme niet saai te maken, weet Peaches af en toe een smakende variatie in te voegen. Zo is 'Two Guys (For Every Girl)' muzikaal ingevuld met een New Wave-achtige elektronische bas en beat die tijdens de refreinen zelfs meer naar drum 'n bass neigen. Of punky nummers als 'You Love It' en 'Give 'er', waar niet alleen de opzwepende gitaren voor de nodige variatie zorgen, maar waar Peaches op de koop toe ook nog bewijst dat ze een engelenstem heeft.

Minimale elektrobeats, teksten waar weinig mannen onbeweeglijk bij zullen blijven en dan nog af en toe een opzwepende punkgitaar. De succesmix van deze Canadese hof van lusten is ook deze keer weer volledig toegevoegd. 'Impeach My Bush' is een album dat het effect van Spaanse vlieg maar n├ęt niet benadert. De nummers zijn pikant en provocerend en de muziek opzwepend. Toch springen vooral de gitaarnummers er het meeste uit. Niet alleen zijn ze het energiekst, ook brengen ze automatisch een soort teleurstelling met zich mee. Alleen maar omdat Peaches het rappen niet vaker achterwegen laat voor die zoete, licht ondeugende zangstem van haar.

Meer over Peaches


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.