Electric Pop 4 is – verrassing – de vierde compilatie van elektronische dansnummers die het Duitse Mofa-label uitbrengt. Tegenwoordig is het natuurlijk onmogelijk om nog naast de eighties-revival te kijken. Mofa probeert op haar compilaties het kaf van het koren te scheiden en smijt er meteen een aantal aardige remixen tegenaan. Zo weet de argeloze luisteraar meteen wat goed is; valt dat even mee.

Het fijn met Gameboy-achtige bliepjes overladen 'Popper' vormt een ijzersterke opener voor 'Electric Pop 4'. Heerlijk dissonant pingelen de lofisynths van Cristopher en Raphael Just de ruimte in, terwijl koebellen fluks het ritme aangeven. Wat volgt is een excursie door hipland, waarbij bijzonder communistische synthesizers het leeuwendeel van de plak zwaaien naast de hierboven al vermelde koebel. Mofa weet de fijnere dansvloermuziek van vandaag te presenteren, maar echt luisterwaardig kan je deze compilatie niet noemen. Met een resem spots en luidsprekers van een paar duizend watt kunnen er echter wel potten gebroken worden met 'Electric Pop 4'. Een leuke uitschieter is het van vocoders verzadigde 'Only this Moment' van Röyksopp, herwerkt door Hissige van Röyksopp zelf. Veel afwisseling is er voor de rest niet te vinden op deze plaat. Met Nid & Sancy is de Belgische dansscene vertegenwoordigd. De dreigende pianobas van hun 'Sleaze Boogie' (in een remix van Munk) is een verademing tussen de vuile synths, maar wordt ook behoorlijk monotoon na vijf minuten.

Hoewel er een paar fijne tracks op 'Electric Pop 4' staan, weet de plaat nooit echt te verrassen. Met twee volledige cd's gaat de compilatie zelfs aardig vervelen. Na bijna twee uur van steeds dezelfde beats en typisch ploppende basgeluiden is het nog net niet huilen met de pet op. Natuurlijk is het niet de bedoeling van deze plaat om een namiddag luisterplezier te verschaffen: 'Electric Pop 4' smeekt om zwetende, hippe lijven die meegolven met de beat.

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.