'Weather's Coming' is het eerste album van Phoebe Killdeer. Ze was al wel eerder te horen op de Nouvelle Vague-albums van Marc Collin. Voor Collin naar Hollywood uitweek om daar wat klassiekers uit de jaren tachtig in een nieuw jasje te steken, nam hij nog de productie van dit album voor zijn rekening. Deze keer werd er niet voor covers gekozen, de nummers zijn allemaal van de hand van Killdeer en de rol van de Fransman beperkt zich tot productie. Daardoor is dit wel degelijk het album van de zangeres, gesteund door haar band: The Short Straws.

Zoals algemeen bekend, is het goed vertolken van nummers geen garantie op het kunnen schrijven van nummers, dus stond Phoebe Killdeer voor een loodzware uitdaging, namelijk een eigen album bij elkaar pennen dat de vergelijking met haar eerdere werk kan doorstaan. Dat Marc Collin haar daarbij helpt, zal de drang naar vergelijken met het Nouvelle Vague-concept alleen maar groter maken. Maar Phoebe blijkt voor deze plaat uit een heel ander vaatje te tappen: Geen bossa nova, maar donkere pop met een filmisch randje. Het geluid is heel erg Europees, met ruimte voor experiment en ongewone songstructuren.

De plaat gaat erg veelbelovend van start met vijf boeiende eerste nummers: Songs die boeien, een rijk klankenpalet met blazers en veel percussie en een overtuigende vocale prestatie van de zangeres. Vooral 'Paranoia' en 'He's Gone' zijn de moeite, origineel en spannend. Na die eerste vijf nummers lijkt het of er een andere plaat opstaat. Het ene inspiratieloze nummer volgt het andere op, de leuke arrangementen van daarvoor zijn plots spoorloos en het geheel wordt zo banaal dat ernaar luisteren een kwelling wordt.

Phoebe Killdeer had misschien beter met een ep begonnen en zichzelf wat meer tijd gegeven om goed songmateriaal te verzamelen. In ieder geval wekt ze met dit plaatje de indruk dat ze zich beter zou beperken tot zingen.

Meer over Phoebe Killdeer


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.