Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie zijn de vunzigste varkentjes in het land? Dat moet het driemanschap Pig Destroyer wel zijn, die met hun razende sonische aanval van hyperagressieve grindcore geen spaander heel laten van elke stereo-installatie. In krap 32 minuten jaagt de band er vrolijk twintig nummers door en geeft de luisteraar geen genade.
Grindcore is sowieso een genre dat voor de meeste mensen onverteerbaar blijkt. De genadeloos voortjakkerende drums, scheurende gitaren en hyperkinetische zang vergen veel van ieders zenuwstelsel. Pig Destroyer weet net als grindgroten Nasum dat alleen de zesde versnelling gebruiken nefast is voor de aandacht. Vandaar dat het trio regelmatig op de rem gaat staan temidden de gekte. Gek genoeg winnen de nummers daarmee aan logheid en walsen ze als een losgeslagen vrachtwagen over het gebeente. Pig Destroyer weet haar uitbarstingen soms heel leuke titels te geven, bv. 'Boy Constrictor' of 'Restraining Order Blues'. Muzikaal gezien weet de dokter een eenvoudige diagnose te stellen: nietsontziende razernij van begin tot einde. In de trage stukken schuift Pig Destroyer richting punk, maar snelheid primeert en elk nummer is dan ook een tornado van rondvliegend vlees. Het gebrek aan ademruimte kan er voor zorgen dat 'Terrifyer' ondanks de korte speelduur bijzonder afmattend is. Dat kan uiteraard zowel een voor- als een nadeel vormen, maar bij 'Terrifyer' is het vooral een nadeel. De zang wordt zwaar vervormd en het grote minpunt is dat die hysterische schreeuw na een tiental minuten behoorlijk begint tegen te steken. Al het geweld ten spijt zou Pig Destroyer er niet slecht aan doen om aan vocale variatie wat meer aandacht te besteden.
Wie zich niet stoort aan eentonige zangpartijen en houdt van nietsontziende agressie zonder een greintje subtiliteit kan met een gerust hart 'Terrifyer' in de cd-speler schuiven. Mensen die daarbij graag een punkkapsel willen dragen hoeven voortaan niet meer naar de kapper. Deze plaat in de stereo met volume op tien en het hoofd voor de boxen kan de klus ook klaren. Het is alleen jammer dat in het geval van Pig Destroyer die overdaad aan agressie en het gebrek aan dosering vaak hinderlijk wordt.

Meer over Pig Destroyer


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.