Johan Quinten is een drukbezette man. Behalve uitbater van Leuvens gezelligste platenzaak (JJ Records), bezieler van het Funtime Records én organisator van het gelijknamige festival, houdt hij zich samen met Bert Quinten ook muzikaal onledig. De twee broers, respectievelijk op zang en gitaar, vormen de spil van zowel de Aarschotse punkrockband Homer als de tegendraadse rockformatie PN. Die laatste bestaat al sinds begin jaren negentig en is met 'From What Rivers Have to Offer' aan zijn elfendertigste release toe.

Net zoals op voorganger 'Through Satin Veils Gropes Desire' (2006) zet PN rock, emo, hardcore en een rits andere stijlen moeiteloos naar zijn hand. In opener 'Let the Muse Respond' lopen de conga's initieel wat verloren, maar daarna vallen de percussieve drums perfect in de juiste plooi. De gortdroge stonerrock van 'Stone Roses, Dead Gardens' is nogal sterk geënt op het Kyuss van John Garcia, wiens ijle stemgeluid – hate it or love it – evenmin veraf is. Het hoogtepunt van de plaat is ongetwijfeld de minimalistische titeltrack, gedragen door een ingetogen piano en accenten van strijkers. De hoofdrol blijkt weggelegd voor Annelies Tanghe, die in ware Lamb-stijl de keel van de luisteraar genadeloos dicht knijpt. Daarna wordt het gaspedaal weer ingedrukt met de snedige post-hardcore van 'How Can I Be You?' en 'Favours and Favourites'. Strakke riffs, solide drumroffels en doorleefde vocalen vliegen danig in het rond, maar echt overweldigend wordt het nooit: ofwel zit de makke productie in de weg ofwel mist PN gewoon dat beetje extra om de plaat naar een hoger niveau te tillen.

PN weet zich verschillende genres zeer goed eigen te maken en komt op de proppen met een plaat die gehoord mag worden. 'From What Rivers Have to Offer' is dan misschien nog geen meesterwerk, het kleinood getuigt wel van muzikale visie en een enorme dosis overgave. Zijn exclusieve artwork – een houten sigarenkistje – zal bovendien menig verzamelaar jaloers doen likkebaarden.

Meer over PN


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.