Het heeft verdraaid lang geduurd vooraleer Rwake op de proppen kwam met een vervolg op hun sterke plaat 'Voices of Omens'. In de tussentijd werd wel een ouder stukje muziek heruitgebracht, maar fans hebben toch lang op hun kin zitten kloppen. Maar net wanneer een mens denkt dat het wel heel stil bleef, duikt daar plotseling 'Rest' op vanonder een steen in het broeierige moeras dat de muziek van Rwake nog steeds is. Meer zelfs, de band heeft er deze keer alles aan gedaan om nog beter voor de dag te komen dan met 'Voices of Omens' en is daar ruimschoots in geslaagd!

Rwake maakt nog steeds geen makkelijk te behapstukken muziek. De uitgesponnen songs zijn vaak voorzien van een bijzonder abrasief geluid en zitten niet zo doorzichtig in elkaar als soms wordt gedacht. Dat neemt niet weg dat de combinatie tussen soms ronduit griezelige ritmepartijen en wijd uitwaaierende solo's zeker in staat is om kippenvel op te wekken en dat ook te blijven vasthouden. Wel is het zo dat in tegenstelling tot het vorige album Rwake iets meer het gaspedaal induwt, wat vooral merkbaar is op 'It Was Beautiful But Now It's Sour', een griezelig adequate sfeersong als er ooit al eentje geweest is. Nochtans begint het geheel erg rustig dankzij 'Souls of the Sky', een opwarmend stukje muziek dat met lieflijk meanderende gitaren een haast sprookjesachtige sfeer opwekt.Daarna wordt dat bruut uit elkaar getrokken door de mastodontriffs van 'It Was Beautiful But Now It's Sour', compleet met die zwaar overstuurde schreeuwen die Rwake zo kenmerken. 

De wanhoop spat overigens ook uit andere nummers, zoals tijdens 'The Culling'. Rwake heeft zijn capaciteiten aangescherpt en neemt als een mistig monster uit de donkere bossen die de VS nog bezitten wraak op de argeloze jagers die net een hert te veel hebben afgeschoten. Het wringende karakter van de muziek maakt dat het geen makkelijke rit is om uit te zitten, maar wie zich die moeite getroost, ontdekt een heerlijk sfeervol album met weerhaakjes.

Rwake doet het dus opnieuw en weet met 'Rest' een plaat af te leveren die rauw, eerlijk, emotioneel en pakkend is, zonder dat het te makkelijk wordt. De inspanning die vereist wordt, betaalt zichzelf echter meteen terug, want dit is muziek van een erg hoog niveau.

Meer over Rwake


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.