Voor wie de naam Sarah Jezebel Deva geen belletje doet rinkelen: deze volslanke dame kreeg bekendheid door haar vocale bijdragen in Cradle of Filth, waar zij niet alleen haar klassieke zangstem kon bezigen, maar tevens haar meer reguliere uithalen gebruikte om de nummers meer cachet te geven. Echter, de laatste jaren dook ze ook op in bands als Therion of Mortiis, om er maar een paar te noemen. Daarnaast houdt ze zich ook bezig met een solo-carrière, waarvan dit kleinood het tweede plaatje is.

Wat vooral opvalt aan al wie dit album voor een eerste keer onder de loep neemt, is dat Sarah behoorlijk wat invloeden heeft, iets wat ze zelf ten allen tijde ook bevestigt. Daardoor zit hier extreme metal in, potige rock en zelfs pop (Madonna is een grote inspiratiebron, bijvoorbeeld). Wat betreft zangprestaties is het natuurlijk zo dat Deva over een klok van een stem beschikt en dat hier ten volle mag etaleren. Elk nummer staat in het teken van haar stembanden, wat soms ook de indruk geeft dat het geheel behoorlijk volgepropt zit.

Dat eclectische geheel van invloeden maakt dan ook dat het ene nummer razende dubbele basdrumpassages heeft, terwijl het volgende behoorlijk laidback kan zijn, om daarna nog iets anders te doen. Soms gebeurt dat ook binnen een enkel nummer, en daar zit hem het pijnpunt: de songs zijn vrij richtingloos en durven geregeld zwalpen binnen genres en ook binnen de aandacht vasthouden. Hoe erg het ook moge klinken, als geheel is dit album ontiegelijk saai. Nergens zitten er opvallende melodieën of aangrijpende songs en daardoor steekt het geheel erg snel tegen. Het wordt dan ook een tikkeltje erger dankzij een enorm ongeïnspireerde cover van 'Zombie' van The Cranberries. Het enige dat aangepast werd aan het nummer is snellere drums en zwaardere gitaren.

Hoewel Sarah Jezebel Deva laat horen dat haar vocale uithalen puik zijn, blijft de rest hopeloos achter. 'The Corruption of Mercy' is dan ook op elk vlak een tegenvaller: flauwe nummers, een vrij doffe productie en te veel zang maken van dit plaatje een lichte vorm van marteling.

Meer over Sarah Jezebel Deva


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.