Het oer-Britse Saxon is een band die al jaren meedraait in de heavy metal- en hardrockscene en die ook overal met open armen verwelkomd wordt. Geen wonder, wanneer iedereen weet dat Saxon live garant staat voor een flink feestje. 'The Eagle Has Landed III' is logischerwijze de derde in een reeks live-registraties die Saxon doorheen de jaren heeft verzameld. De echte kleppers staan misschien niet op deze dubbelaar (die zijn immers terug te vinden op de eerste twee delen), maar toch valt hier meer dan van te genieten.

De opzet van Saxon's muziek is even eenvoudig als doeltreffend: schrijf songs met een pakkende hook en een tweetal aanstekelijke riffs en lardeer het geheel met de eigenzinnige stem van frontman Biff Byford. Het recept werkt en dat is hier heel goed te horen. Saxon gaat er nog steeds tegenaan als een bende jonge honden en dat siert hen. Het wereldrecord van het luidste optreden ooit hebben de ouwe rotten al geruime tijd moeten afgeven aan Manowar, maar Saxon blijft tenminste genietbaar en heeft geen nood aan poses om hun ding te doen. Precies die normale attitude straalt van deze plaat af. Hier en daar laat Biff al eens een steekje vallen, vooral in nieuwere nummers als 'English Man 'o' War', maar er is niet voor gekozen om die kleine schoonheidsfoutjes weg te polijsten. Natuurlijk zijn er met onder meer 'Crusader', 'Wheels of Steel' of 'Solid Ball of Rock' ook krakers vertegenwoordigd, maar voor het merendeel staan op deze schijfjes behoorlijk onbekende tracks. Dat is een gedurfde zet, maar in het geval van Saxon laat dit enkel horen dat de band keuze zat heeft uit sterke nummers.

'The Eagle Has Landed III' is dan mogelijk niet de meest essentiƫle release van Saxon, maar als een momentopname van hun aanstekelijke liveshows is dit alweer een uitstekende keuze. Voer voor de fans alleszins.

Meer over Saxon


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.