Al enkele jaren timmert Steven Bossuyt aan de weg. De eerste echte wapenfeiten dateren uit de beginjaren van de eenentwintigste eeuw. Toen trachtte hij het pad te plaveien met zijn maten van Cream&Spices. Veel verder dan de middelgrote podia van West-Vlaanderen en enkele nationale uitschieters zouden ze het evenwel niet schoppen. Steven Bossuyt bedacht toen een lumineuze carrièrewending, hij ging in de muzikale Ketnetreeks ‘Spring’ acteren. In de schaduw van Jelle Cleymans kreeg zijn muzikale identiteit steeds meer vorm. In 2009 cumuleerde dit in zijn huidige project ‘Sherman’. Met de hulp van drummer David Demeyere werd een demo opgenomen die bij producer/muzikant Jeroen Swinnen terecht kwam. Onder zijn hoede werden de nummers opnieuw keurig opgenomen en voorzien van degelijke arrangementen.

Met dit werk onder de arm belandt Steven Bossuyt in Londen waar hij groezelige bars inpalmt en contacten legt. Dat laatste legde hem geen windeieren: hij werd uitgenodigd voor een sessie in The Janice Long Show op BBC Radio 2. Ondertussen raakte hij ook in rotatie op Studio Brussel, wat hem deed terugkeren naar België. Gedreven door het steeds groter wordende succes van ‘On Your Side’ bracht hij een band bijeen om de festivalzomer van 2011 te bestormen. Nu is het dit nummer dat het zwaartepunt vormt van Shermans titelloze debuut-EP. De aanstekelijke en erg eclectische gitaarpop wordt doorgetrokken in de tweede single (mei 2011) ‘Days Go By’, een nummer met een vurig slot. Met deze nummers is meteen de toon gezet voor de derde single op de EP ‘One Way Town’. Het lied is iets steviger en héérlijk robuust. Verademend is dan ook de ingetogen pianoversie van dit lied. Bovendien betekent het een waardige afsluiter van een veelbelovend debuut.

Met deze vier nummers tellende EP geeft Sherman een mooi visitekaartje af. Het maakt van hem één van de grote beloften van het Belgische gitaarpopgebeuren en doet reikhalzend uitkijken naar zijn binnenkort te verschijnen album.

Meer over Sherman


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.