Een revival is een typische kerkdienst voor het zuiden van de Verenigde Staten (niet toevallig de bakermat van Stuck Mojo), een heuse happening vol zang en dans ter meerdere eer en glorie van de Heer. Tegelijkertijd is de term bijzonder toepasselijk op deze band in de zin van heropleving, want het zag er een tijd slecht uit voor de peetvaders van de rapmetal. Sinds Napalm 'Southern Born Killers' uitbracht (met een bijna volledig nieuwe bezetting) loopt het gelukkig weer als een trein voor dit sympathieke viertal en met 'The Great Revival' gaan ze heerlijk verder waar ze met de vorige ophielden.

Veel mensen dachten dat door het vertrek van Bonz (de vorige rapper) Stuck Mojo geen lang leven meer beschoren zou zijn, maar zie: brein en Duke of Metal Rich Ward vond in de boomlange Lord Nelson een rapper die niet alleen op quasi perfecte wijze Bonz weet te vervangen maar ook de nodige présence weet toe te voegen. Maar het draait natuurlijk nog steeds om de betonnen mokerriffs die Ward quasi achteloos uit zijn mouw schudt. Die zijn hier alweer ten overvloede aanwezig, tot groot jolijt van iedereen. Door de jaren heen heeft Mojo zijn stijl geperfectioneerd tot een goed deoliede machine: de zware gitaarriffs, de mooi gearticuleerde en vlot verstaanbare rapzang gecombineerd met cleane en epische zanglijnen tussendoor, links en rechts wat brute grunts en boven alles een karrenvracht groove. Enfin, feest voor het metalen beest. Ook nu weer is het bijna elke keer raak. Zo drijft '15 Minutes of Fame' op een onweerstaanbare baslijn, gecombineerd met semi-giftige edoch rake en humoristische teksten. 'The Flood' heeft een Ward in goeden doen na een Chinees klinkende intro; 'Friends' is een feel good meezinger die ondanks de wat melige tekst niet melig klinkt en het afsluitende 'Superstar', een waar epos in twee delen over de opkomst en ondergang van een wannabe rockster slaat de nagel op de kop. Toch nog een speciale vermelding voor een geschifte cover van John Denver's 'Country Road', blijkbaar een belofte van Ward aan zijn moeder om dit nummer ooit te leren spelen. Een geluk dat The Mojo er een vrolijke eigen draai aan geeft.

Stuck Mojo komt, ziet en overwint alweer. Veel nieuwe fans gaan ze allicht niet bijwinnen, maar al wie deze band weet te smaken gaat verheugd zijn om te horen dat the Mojo nog steeds alive and kicking is. Hulde!

Meer over Stuck Mojo


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.