Behalve een gewaardeerd producer en frontman van het ter ziele gegane Metal Molly, is Pascal Deweze nog steeds een muzikant in hart en nieren. Zijn huidige band Sukilove wist zich met drie niet onaardige langspelers te vergewissen van een vaste stek in het vaderlandse muzieklandschap, maar tot een echt magnum opus kwam het vooralsnog niet. In afwachting van het vierde full-album gooit de band nu met de EP 'Natural Regression' alvast een aangenaam tussendoortje op de markt.

Opener 'You Kill Me' verscheen eerder al op de gelijknamige cd maar wordt voor de gelegenheid in een nieuw jasje gestoken. De song vertrekt vanuit een pingelende pianoriedel en beklijvende vocal harmony en ontpopt zich gaandeweg tot een slepende rocker van formaat. Met 'Beauty is Here' en 'Headfire' staan er twee nieuwe nummers op de EP. De eerste houdt het midden tussen ballad en indietronica, de tweede is een rijkgevulde noiserocker die knipoogt naar hiphop. Afsluiten doet Sukilove met een live-versie van 'Pretty Kitty'. Na wat gerotzooi met Casio-samples levert dat een opgefokte afsluiter op die tegelijk overal en nergens naartoe gaat.

Het laatste nummer illustreert dat Sukilove er niet altijd in slaagt om van het juiste hout pijlen te maken, maar 'Natural Regression' blijkt een uitstekende introductie tot het rijke oeuvre van de band. Hopelijk laat dat magnum opus niet te lang meer op zich wachten.

Meer over Sukilove


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.