Met twee meer dan aardige albums werd Sukilove een vaste waarde in het Belgische muzieklandschap. Wat begon als een rustige uitlaatklep voor Metal Molly-zanger Pascal Deweze, groeide uit tot een sterke livegroep met goede ideeën. Op het titelloze debuutalbum pakten Deweze en zijn kornuiten uit met singer-songwritermuziek die naar een lange traditie verwees. Opvolger 'You Kill Me' gooide het met noisy rock over een andere, maar niet minder aangename boeg. Op het in TRIX opgenomen nieuwe album, 'Good Is in your Bones', probeert Sukilove beide formules te combineren en toch ook weer iets nieuws te doen.

In de praktijk sluit 'Good Is in your Bones' het dichtst aan bij het hardere 'You Kill Me'. In details zijn er wel verwijzingen naar de klassiekere pop van het debuutalbum. Zeker de keuze voor rijke harmonieën met vele lagen is een element dat Sukilove uit zijn begindagen blijft meedragen. Zo zijn er ook op deze laatste plaat sterk uitgewerkte achtergrondvocalen te vinden. 'Snow' is een goed voorbeeld van de stijlmix die Sukilove brengt: op het eerste gezicht lijkt het een nogal rockend nummer, maar de melodiekeuze neigt meer naar orkestrale pop. Gelaagde achtergrondzang en een fluitmoment maken het nummer af. Minder gemengd is 'Ballad of No Apology', dat met een vette baslijn en krakende gitaren wat naar stonerrock neigt, net zoals 'Mama' dat doet. Dat laatste nummer lijkt eerst wat langdradig, maar is verrijkt met een fijn bluesgevoel en een paar indrukwekkende breaks. Van de zachtere songs springt 'Even the Angels Sin' er vooral uit met hemelse zang en een dromerige sfeer.

Sukilove barst nog steeds van de ideeën (zoals de heerlijke industrialklank van 'Come Home/No Way' of het speels noisy gitaarriffje van 'Good Friends'), maar slaagt er niet altijd in om daar pakkende nummers van te maken. Zo maakt dit album zijn beloftes niet echt waar en blijf je als luisteraar wat op je honger zitten. Er zijn erg veel goede momenten te vinden op 'Good Is in your Bones', maar weinig songs weten in hun geheel te overtuigen.

Meer over Sukilove


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.