The Answer is een relatief nieuwe rockband die zichzelf echter netjes in de kijker weet te spelen dankzij 'New Horizon'. De groep verliest zich nergens in oeverloos geneuzel, houdt alles simpel en recht voor de raap maar slaagt er wel in om dat in complexloze en lekkere rocksongs te gieten. Een ideaal plaatje voor liefhebbers van stevige rock met wat bluesy invloeden, met andere woorden.

De aantrekkingskracht van The Answer ligt in verscheidene zaken. Allereerst is er het totaal gebrek aan pretentie. Dat maakt dat 'New Horizon' al bij al stevig rechtdoor gaat en geen artistiek verantwoorde zijstapjes doet. In een tijd waarin dat laatste bijna een verplichting lijkt voor de meeste artiesten, is het verdraaid verademend om eens muziek te horen die groovet, rockt en shaket en die niet een of ander hoogdravend (en vaak pretentieus) concept met zich meedraagt. Dat uit zich in songs waar de gitaarriff mag schitteren ('Spectacular', 'Burn You Down' of 'Leave With Nothin''). De lekker potige drie-akkoordensongs gaan erin als koek en de talrijke melodielijnen blijven goed hangen. Datzelfde kan ook gezegd worden van de smaakvolle solo's, waar geregeld de hang naar bluesy interludia mag opduiken.

Zanger Cormac Neeson mag overigens met een flink deel van de pluimen gaan lopen, want zijn stem is uitermate passend bij de muziek. Zo kan hij uithalen zodra het tempo in de hoogte gaat, maar weet hij evenzeer de balans te vinden qua gevoeligheid in de songs die meer neigen naar ballades. The Answer bespeelt de hele rockwaaier en elk aspect gaat hen wonderwel goed af. De ballades zijn nooit te melig of zoetsappig en de steviger songs komen nergens als pompeus over.

'New Horizon' mag dan misschien niet de meest artistiek verantwoorde schijf van het moment zijn, het is wel eentje wars van pretenties en eentje die het stempel 'rock' met recht en reden mag dragen. Het geheel swingt een eind weg en is gewoon leuk om te horen. Een vlottere rockschijf zal er niet verschijnen binnen afzienbare tijd.

Meer over The Answer


Verder bij Kwadratuur

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.