Dan Auerbach en Patrick Carney vormen een duo dat beter bekend is als The Black Keys. 'Magic Potion' is hun vierde langspeler en past volledig in het rijtje van de vorige drie. Het is weer blues-rock en het is weer beter dan de vorige plaat. Hun sound is nog wat krachtiger geworden, de riffs net iets meeslepender en de zang net iets overtuigender dan op 'thickfreakness' en 'Rubber Factory'. Toch ligt het tempo iets lager dan op die laatste.

Verder valt al meteen vanaf opener 'Just Got To Be' op dat er veel gevoel voor melodie in het gitaarwerk van Auerbach zit. Met de single 'Your Touch' is het zelfs nog duidelijker. De riff boort zich in het geheugen als een pijlstaartrog in een hart en wordt perfect aangevuld en aangevoeld door Carney's uitgekiend drumwerk. De eenvoudige smeekbede van Auerbach ('I need your touch') maakt het nummer helemaal af. Ook 'Strange Desire' is een song van formaat. Met een intro in garagerock-stijl, een stem die rond het nummer zweeft, en psychedelische outtro is het een van de meest afwisselende nummers. Meteen daarna illustreert 'Modern Times' wat Carney allemaal is zijn mars heeft. In deze rollercoaster mept hij erop los alsof hij net zijn vrouw betrapt heeft. Met zijn beste vriend. De riff die Auerbach uit zijn mouw schudt, kan wederom tellen en laat 'Magic Potion' solliciteren voor een plaats bij de beste rock 'n' roll-albums van 2006. Zelfs bij tragere nummers als 'Goodbye Babylon' houdt Auerbach zich niet in. Het nummer zorgt bovendien voor een kippenvelmoment als de rauwe blues recht naar de keel grijpen.

Minpunten zijn er op dit album niet te vinden, al is de ballad 'You're the One' een minder interessant nummer. Wie daarover struikelt, mist echter de sterkte van 'Magic Potion': krachtige, rauwe blues met killer riffs die 43 minuten lang blijven boeien.

Meer over The Black Keys


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.