Brazilië staat geboekstaafd als een wild partyland. En daar is deze 'Play!01 Sao Paulo' een levendig bewijs van. Een dansende menigte geeft gretig zijn enthousiaste replieken op de platen van de dj. Dj van dienst is Olivier Huntemann, vooral bekend van zijn samenwerking met Stephan Bodzin en hun uitstekende remix van Depeche Mode's 'Everything Counts'. Die remix laat Huntemann achterwege, maar voor het overige niets dan bekende namen op deze tracklist. Huntemann combineert op een aanstekelijke manier elementen uit elektro, house en progressive, voor de kenners: alsof Boder Community met Gigolo Records om het mengpaneel vecht.

De Brazilianen lijken er klaar voor en Huntemann begint de set luchtig met de remix van Extrawelt voor '51 Poland Street' van H-Man. Dan is het tijd voor wat tempo met een stevige technobas in 'Lirum' van Shokh & Star. De hoge progressiveklanken zorgen al vrij vroeg in de set voor een heerlijke opbouw en climax. Huntemann neemt gas terug en laat 'Sad Feelings' van Pelle Buys op de Braziliaanse feestvierders los. De weemoedige strijkers geven in echo uiting aan de 'Sad Feelings'. De track krijgt halfweg een stevig tempo dat door de mix van Huntemann heel funky begint te klinken. Wanneer Juergens' 'Love It' er dan helemaal doorkomt, staat heel de dansvloer al te zweven op de hemelse soundscapes.'Auf dem Dach' van White Trash laat de dansers in hun trance.
Huntemann zorgt voor afwisseling met de obscure elektro van Xenia Beliayeva. In 'Hellraiser' zingt een hijgerige vrouwenstem over een donkere, vuile sound. Een plaat die de stilte voor de storm afkondigt, want nadien mag dansvloerbom 'Some Polyphony' van Petter aantreden. In deze track gaat elke melodie volledig over de schreef om uiteindelijk ingehaald te worden door de basbeat. Het effect op de aanwezige Brazilianen laat zich raden. Even wordt Huntemann dan overmoedig en smijt hij het wat tendentieuze 'Division' van Gui Borato in de mix. Maar de dj herpakt zich met het loodzware 'Superkiller' van Huggotron, een combinatie van obscure, grommende geluiden en elektro-achtige synths. Echt knetter worden de Brazilianen helemaal bij de house van Jan Drivers 'L'. De Arriba Muchacho's zijn niet van de lucht op deze houseschijf die met oude computergeluiden een fantastische climax opbouwt.
En de funderingen van de club krijgen het nog erger te verduren, want Huntemann weet van geen ophouden. Eerst lost hij zijn eigenste 'Sao Paulo' op de stad. De elektro maakt plaats voor de house van Sebastien Lèger om uiteindelijk de progressivetoer op te gaan met 'Luka Leon' van Huntemanns maatje Bodzin.

Veelzijdigheid is een troef als dj, een goede platenkeuze ook. Het moet zo wat het motto zijn van Olivier Huntemann. Zijn 'Play! 01 [Live] Sao Paulo / Brazil' laat horen dat hij zich niet tot één enkel dancegenre beperkt, maar steeds mikt op kruisbestuivingen. En dat met maar één doel voor ogen: de mensen een fijne tijd bezorgen. Huntemann is technisch wel niet helemaal de top. Er zijn vaak wat botsende beats te horen in zijn set of platen die manueel nog wat bijsturing krijgen. Positief bekeken versterkt dit, net zoals de Braziliaanse kreten, wel de live-ervaring bij deze stomende mix. En nu allemaal richting dansvloer!

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.