Techno-dj Oliver Huntemann draait al meer dan 10 jaar mee in de internationale scene, maar geldt eigenlijk pas sinds enkele jaren als een van de hipste Duitse elektronica-artiesten. Vooral zijn affiliatie met het populaire Berlijnse Gigolo Records en de remix die hij begin 2007 mocht maken van Depeche Mode's 'Everything Counts' legde hem geen windeieren. Vorig jaar bracht hij een gesmaakte eerste mix-cd ('Play! 01 Live Sao Paolo') uit op zijn eigen Confused records en een goed jaar later ligt de opvolger in de rekken.

Voor 'Play! 02' vond Huntemann een onderkomen de Parijse Rex Club, Frankrijks meest notoir feesthol. Bijna tachtig minuten lang houdt de Duitser het enthousiaste publiek onder stoom met een mix van donkere (tech)house en minimale techno. Na een korte opzwepende intro trekt hij zijn set op gang met de diep en droog pompende 4/4-beat van zijn eigen, toepasselijke genaamde track 'Paris'. Het eerste half uur volgen er, volledig in de lijn van de verwachting, vooral coole, sexy, diep in de subbassen wegbrommende minimaltracks die slechts nu en dan even pauzeren voor een spelletje 'op-naar-de-climax' met filters en psychedelisch galmende geluids- of stemsamples. Vooral 'Sekur' (Shlomi Aber) en 'Man High' (Martin Landsky) gaan er op die manier bij het publiek in als zoete koek. Rond het midden van de set wordt het droog vingerknippen iets intenser en zoekt Huntemann iets meer dubby en melodieuze oorden op met 'Allow Steady' (Remote) en 'Slipspace' (Spektre), om wat later ook vleugjes funky, door minimale percussie gedreven techno toe laten met Martinez' remix van 'Oh Boy!' (Da Fresh). Met de onmenselijk lage subbassen en hypnotische riedeltjes van 'Music is Improper' (Friendly People) en 'Stereos and Such' (Popof) bereikt Huntemanns set dan langzaam maar zeker een climax. Kort daarna neemt hij een beetje gas terug met onder meer zijn eigen mysterieus sfeervolle 'La Boum', om vervolgens de eindsprint in te zetten met iets heviger werk van Eyeren & Klein ('Körnerfresser'), het schitterende 'Like You said' (Scratch Massive) en licht piekende tracks van System 7 en Rekorder.

Met 'Play! 02 Live' doet Oliver Huntemann wat zijn fans van hem verwachten. Op de cd is, buiten het feit dat de live-geluiden van het publiek ge-edit lijken om mooi te passen met de mix, niet veel op te merken. Huntemann mixt technisch feilloos, dan wel lichtjes onderkoeld, maar laat dat net een kenmerk zijn van dit soort dancemuziek. Iets meer avontuur en onverwachte plotwendingen zouden het niveau van de plaat nog opgekrikt hebben, maar eigenlijk valt er niet te klagen. Danke schön!

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.