Hot, hotter, hotst: Vlaanderens nieuwste mishmash-project heet Vermin Twins, bestaat uit Lotte Vanhamel (zus van Tim) en Micha Volders (El Guapo Stuntteam) en broedt een wilde cocktail van elektroclash, breakbeats, techstep en sample-elektronica uit. De populariteit van dit duo op podium (regelmatig met extra gasten aangevuld) dreigt deze zomer de pan uit te swingen, mede dankzij zijn erg energieke en anoniem verhulde dance-act. Om dat allemaal nog eens extra te bekrachtigen, is er nu ‘Exoskeleton’, een knallende debuutplaat waarop retro-elementen en hippe beats genadeloos door de mangelmolen gehaald worden.

De magische formule van The Vermin Twins: neem de vervormde robotstemmen en de wandelende drums van Daft Punk, synthesizereffectjes van Kraftwerk en vermeng dit met hyperkinetisch verknipte en verkapte ritmen. Deze formule blijkt wonderwel te werken, want deze plaat klinkt vaak erg vertrouwd, maar durft tegelijkertijd met zijn totaal verhakkelde muziek clubfeestbeesten toch zonder pardon tegen de schenen te stampen.

Meer nog, een veelvoud aan ritmische geluidjes, verknipte samples en droge breaks maakt deze muziek tot een haast duizelingwekkend, drukdoend maar ook verslavend geheel. Gedurende elf tracks wordt de luisteraar net niet knettergek gemaakt. Probeer maar eens niet onder de indruk te zijn van de rommelige, door elkaar wauwelende vrouwen die met wat schuifelende beats en een zeldzaam psychedelisch tune de show stelen in het übercoole, basloze ‘Hotwings’. Naar welke richting het ook draait of keert, de geschifte rotzooi van beats en scratches die dit duo presenteert, mondt steevast uit in een waanzinnig strakke, verslavende dancetrack.

Dit is zonder meer internationale grootdoenerij. Moesten de heren van Kraftwerk anno 2010 nog steeds even vernieuwend zijn als in hun beginperiode, had hun ‘Radio Activity’ allicht geklonken als de Twins hun ‘Elektricity’, inclusief vocoderstem, shuffles, breaks en grimes. Er zit veel meer anarchie in ‘Exoskeleton’ dan in een doorsnee punkplaat. Dit muzikaal orgasme maakt dan ook genadeloos komaf met alle poeha in het dancewereldje.

Meer over Vermin Twins


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.