Als er een ding is waarvan niemand Vicious Rumors en bezieler Geoff Thorpe kan beschuldigen, dan is dat luiheid. Thorpe heeft altijd al stug vastgehouden aan zijn visie voor overtuigende Amerikaanse stijl power metal en de kwaliteit van de albums was quasi altijd bovengemiddeld. Dat de groep daar eigenlijk nooit de verdiende erkenning voor heeft gekregen, is dan ook enorm jammer. 'Electric Punishment' is de laatste aflevering van de heren tot dusver en het is opnieuw een uitstekend schijfje geworden.

Met het toetreden van zanger Brian Allen lijkt het erop als zou Vicious Rumors zijn tweede jeugd beleven. Immers, de brave man kwijt zich met overgave van zijn taak en heeft een strot die van alle markten thuis is: zowel de gemene kant als uiterst hoge uithalen kan hij aan, alsook iets meer ingetogen momenten. Dat hele spectrum bespeelt de band dan ook op deze schijf. Hoofdmoot is voor Vicious Rumors' eigen kijk op het gegeven power metal. Dat levert songs op waar de gitaarriff centraal staat en er zijn best wat stampers terug te vinden. Zo opent het album met 'I Am the Gun', een rauwe intentieverklaring met een licht Slayer-eske melodie (tegendraadse akkoorden). Het titelnummer geeft gas en is een compromisloze headbanger met alweer een glansrol voor Thorpe's gitaarspel.

'Electric Punishment' kent echter een kleine dip na het nummer 'Together We Unite'. Deze track zelf is niet erg overtuigend, met een melige inslag die te mijden valt en een vrij slappe tekst. Deze halfbakken ballad haalt de vaart uit de plaat en met de drie tracks erna maakt Vicious Rumors die inzinking niet meer goed. De eerste zes tracks zijn echter lekker stampende en melodieuze metal met ballen, die in een ideale wereld een grote hoop mensen zou moeten aanspreken.

Hoewel 'Electric Punishment' zeker niet de beste plaat van Vicious Rumors tot dusver is, is het opnieuw een album geworden dat een paar klassiekers in wording kent en is het alweer een duidelijk bewijs dat melodieuze metal nog steeds kan en moet. Geoff Thorpe en zijn troepen mogen alweer tevreden zijn.

Meer over Vicious Rumors


Verder bij Kwadratuur

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.