Stef Kamil Carlens, nog steeds de man achter Zita Swoon, heeft ondertussen een eigen label opgericht (Chikaree) en thuis een eigen studio gebouwd. Deze omstandigheden namen de druk van zijn schouders weg om een nieuwe plaat te maken. De rust en de eenvoud stralen ook van 'A Song about a Girls' af. Toen de songs geschreven waren, mochten de oude Zita Swoon-leden de nummers komen inspelen. Het is een album met mooie luisterliedjes geworden waarin de aandacht voor melodie centraal staat.
Geen nummer bewijst dat beter dan 'De Quoi A Besoin l'Amour?'. Dit duet met Axelle Red is een klassieker in wording. Niet alleen de bas, maar eigenlijk alles zit helemaal juist en dat wordt dan gecombineerd met de warme en prachtige zang van het duo Carlens-Red. Er zijn nog meer gastzangeressen. Elke Boon mag meezingen op de zoete, netjes opgevulde opener 'Me and Josie on a Saturday Night'. Neeka komt Carlens een wederdienst bewijzen op het korte '100'. De opmerkelijkste rol is echter weggelegd voor Aarich Jespers. Hij is het groepslid dat de meest uiteenlopende instrumenten mag bespelen. Van dingen als bloempotten, een matchboxshaker en borstels schakelt hij moeiteloos over naar 'echte' instrumenten die gaan van een tamboerijn en een koebel tot een marimba. Door dit rijke instrumentarium en de vaak vertegenwoordigde vioolpartijen van Jeroen Baert klinkt de muziek mooi gevuld en afwisselend. Dat valt vooral op in de weliswaar vioolloze single 'Thinking about You All the Time'. De piano van Tom Pintens zorgt er daarenboven voor dat het nummer een lekkere groove krijgt. Eveneens swingend is 'Individu Animal' en de song kent een overladen, exotisch aandoend ritme wat het geheel zwoel maakt. Het is één van de Franstalige nummers op de plaat. Of het nu door deze taal komt of niet, de liedjes op 'A Song about a Girls' hebben een heel persoonlijke tint. "Je sais que je ne peux pas faire grand-chose / Ma vie n'a pas de cause" klinkt het in 'Sad Water'. Het aandoenlijke 'Hey You Whatshadoing?' gaat over iemand laten gaan met "I wish I could just write this song / And turn away and carry on what I'm doing / But whatshadoing?".
Misschien zijn de teksten over het algemeen wat te zwaar, maar daardoor zijn de liedjes overtuigend. Die lijken eenvoudig, maar onderhuids gebeurt er heel wat om de plaat boeiend te houden. Zo heeft Zita Swoon een meer dan fijn plaatje gemaakt.

Meer over Zita Swoon


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.