Vlaanderens dubstepfans riepen donderdag 24 juli verzamelen in de Balzaal van de Gentse Vooruit voor een nachtje ronkende bassen van de hoogste plank georganiseerd door 5voor12 in hun 10daysoff. België's eigen dubstepkoning Bun Zer0 mocht openen, gevolgd door Londense grootheden Caspa & Rusko. Het ochtendgloren werd verwelkomd door Benga. De zaal zat tot het einde (zes uur) lekker vol met achteraan wat meer plaats voor de meer expressieve dansers. Opvallend daarbij: heel wat bezoekers konden bijna alle nummers meebrullen en zeker de hits werden vanaf de eerste tonen op luid gejuich en gefluit onthaald. Of hoe fervent de aanhangers van de kleine dubstepniche wel kunnen zijn.

Bun Zer0

Het was niet de eerste de beste die de avond mocht inzetten. BunZer0 won in 2006 namelijk al twee prijzen op de Dubstepforum Awards: tweedes in de categorie 'Best International Dj' en zijn radioshow op SubFm – The Fresh Off the Boat Show (The FOB show) – werd zelfs eerste in de categorie 'Best International Radio Show'. De vreemde naam van die show nam Bun Zer0 aan nadat hij in Londen werd gezegd dat hij als een FOB klonk, een immigrant die net van de boot is gestapt. Bun Zer0 speelde een werkelijk ijzersterke set waarin hij het hele dubstepgenre verwerkte: grime, pure dub, dubstep met etnische invloeden, meer reggae- en raggagerichte dubstep, piepende elektro dubstep, dubstep met hiphoppende beats, ... Voor de adepten een heerlijk verfrissende set met veel onbekend materiaal, voor de nieuwsgierige nieuwelingen een perfecte introductie tot het genre.

Caspa & Rusko

Elk succesvol op zich was het uitkijken naar het gecombineerd vuurwerk van deze dubstephelden. Van het begin viel meteen op dat ze echt tegelijkertijd met z'n tweeën draaiden. Knap om zien hoe vier armen zich kriskras over draaitafels en mengtafel bewogen. Na een tijdje en zeker naar het einde toe werden de vele stops en rewinds wel wat te overvloedig. Caspa & Rusko joegen eerst de temperatuur nog wat de hoogte in met enkele knallers – natuurlijk mocht Rusko's 'Jehova' niet ontbreken – die voornamelijk reggaegeïnspireerd waren. Nadien was het echter al elektronisch bowwowwowwowwow dat de klok sloeg met veel aandacht voor de meldoielijnen in de mid en high section.

Benga

Andere koek bij Benga. Hij draaide namelijk een technisch verbluffende set. Als een volleerde housedj breide hij de nummers meesterlijk door en in elkaar. Een imposante figuur was Benga's muziek ook fors: donkere, ronkende uptempo dubstep met regelmatig zelfs rechttoe rechtaan gestamp. Naar het einde toe speelde hij wel veel z'n eigen nummers die voor vele trouwe overblijvers al wel (te) gekend waren en ook hij begon zich te bezondigen aan veelvuldige rewinds.

Meer over 10daysoff 2008


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.