Er zijn weinig genres die de tand des tijds zo goed doorstaan als de rock 'n' roll. Getuige daarvan zijn de talloze bands die deze beproefde stijl hanteren. Het geluidsvolume mag dan al veranderen door de jaren heen, de geest blijft onveranderd. Ook Alabama Thunderpussy ploegt onverdroten verder op zijn rockcocktail van laaggestemde gitaren, rauwe zang en opzwepend drumwerk.
Vooral voorganger 'Staring at the Divine' was een schot in de roos. Alle elementen waren perfect gedoseerd aanwezig voor een bruisend feest langs de snelweg. Met een vrolijke barbecue, flinke hoeveelheden bier en een paar stripteaseuses werd de eer van de rock hooggehouden. Het is dan ook even schrikken wanneer blijkt dat op de opener van 'Fulton Hill', 'Such Is Life', het bijzonder lang duurt vooraleer de band de juiste versnelling vindt. Het nummer mag dan al een intro zijn, er is weinig opwindends aan en kort gezegd duurt het gewoon té lang. Dan is de volgende track ('R.R.C.C.') een flinke verbetering. Hier wordt meteen stevig uit de startblokken geschoten en de lekkere riffs grommen dat het een lieve lust is. Het gitaarwerk van Alabama Thunderpussy is grotendeels vrij eenvoudig omdat dit vijftal doorheeft dat de strakste riffs nog steeds de eenvoudigste zijn. De ideale plaats voor notengepiel is de solo, die bij deze band regelmatig flarden blues laat weerklinken. Een toonbeeld van een beetje melancholie temidden de razernij kan geen kwaad. Er is doorheen het hele album dezelfde ingesteldheid te vinden en dat is een opsteker. Alles op tien en scheuren is de boodschap, maar dat heeft op 'Fulton Hill' echter één nadeel. Na een viertal nummers is het vet van de soep en begint de band zichzelf te herhalen. Het opzwepende, een essentieel onderdeel van het geluid van Alabama Thunderpussy, ontbreekt te vaak om het geheel doorlopend interessant te houden en dat haalt de kwaliteit van de schijf een flink stuk naar beneden.
Alabama Thunderpussy heeft voor de liefhebbers een stevige rockschijf afgeleverd, compleet met donderende gitaarpartijen en een no-nonsense attitude. Dat ze nog wordt genekt door de voorspelbaarheid is een spijtige zaak. Misschien heeft de band iets te vaak en te diep in het glas gekeken en hebben ze zo de afrit "uitstekend" gemist. Nu moeten ze het doen met een tankbeurt in "aardig".

Meer over Alabama Thunderpussy


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.