Dit jaar heeft Alabama Thunderpussy reeds een plaat afgeleverd, zijnde 'Fulton Hill'. De tijd is daarom rijp voor een heruitgave van hun debuut 'Rise', wat nu toepasselijk 'Rise Again' werd gedoopt en voorzien werd van twee bonustracks.
Dat is dan ook zowat het enige nieuwe wat er te ontdekken valt. Het valt immers bijzonder sterk op dat Alabama Thunderpussy vanaf de eerste noot geen bal veranderd is. De openingstonen van deze schijf laten een mens meteen horen waar Alabama Thunderpussy voor staat: zompige, zware moerasrock. Nochtans weet 'Rise Again' meer indruk te maken dan laatste boreling 'Fulton Hill'. Misschien ligt het aan het feit dat ten tijde van hun debuut Alabama Thunderpussy nog fris, jong en onbezonnen door het leven ging en dat van de nummers afstraalt. Het kan natuurlijk ook liggen aan de oververzadiging die in het stonerrock milieu tegenwoordig plaatsgrijpt. Zowat elke nieuwe band klinkt net als alle anderen. Gelukkig heeft niet elke band dezelfde neus voor nummers schrijven en die had Alabama Thunderpussy op 'Rise' zeer zeker. Toegegeven, de modderige klank maakt dat het meeste wat de gitaristen spelen lekker vet klinkt, maar toch straalt 'Rise Again' iets uit. Noem het onversneden rock 'n' roll-attitude, noem het waaghalzerij, vast staat dat 'Rise Again' onderhuids het systeem besluipt en zich hardnekkig vastnagelt aan de ruggengraat. Zo is de opzwepende beat van 'Get Mad/Get Even' de ideale toon voor een vergeldingsactie op ondeugend niveau. Waar 'Jackass' goed voor kan zijn behoeft weinig extra uitleg. Het is wel jammer dat de zanger die 'Rise Again' van vocalen voorzag de band inmiddels verlaten heeft, want zijn stem gaf Alabama Thunderpussy net dat beetje extra. Een duwtje dat de nieuwe vocalist voorlopig nog niet kan geven.
Met 'Rise Again' in de cd-speler van de wagen is het bijzonder aangenaam rijden over een verlaten snelweg. Een fikse joint kan ook een middel zijn tot extra genot bij beluisteren van deze plaat. Ze is muzikaal misschien niet bijzonder uitdagend maar ze hapt zeer makkelijk weg.

Meer over Alabama Thunderpussy


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.