Net als southern rockgroten Molly Hatchet verkiest Alamaba Thunderpussy deze keer om schilderijen van fiks gespierde en zeer heldhaftige Vikingstrijders op de hoes te zetten. Dat wekt vaak de verkeerde indruk, want er valt niets te vinden dat ook maar iets met de noordelijke strijders van weleer te maken heeft. Dit combo grossiert al ettelijke platen lang in opzwepende stonerrock, hoewel de laatste tijd duidelijk een verschuiving richting metal op te merken viel. Nu rest dus de vraag wat er zoal veranderd is tegenover vroeger...

Waar Alabama Thunderpussy regelmatig problemen mee had, was een geschikte vocalist vinden. Ook nu weer is het iemand anders die de honneurs mag waarnemen, namelijk Kyle Thomas, die vroeger nog het mooie weer verzorgde bij Exhorder. Het valt dan ook heel snel op dat zijn rauwhese, soms licht raspende vocalen zorgen voor de uitgekiende mix van agressie en bluesy touch die deze band nodig heeft. Voor de rest is het vooral pompen en blazen dat de klok slaat: de band duwt het gaspedaal stevig in en stoomt verder op haar pad zoals een grote Mack-vrachtwagen op de verlaten snelwegen van een woestijnlandschap. De zeer bluesgetinte solo's en melodielijnen zijn alomtegenwoordig en het zoemende, rollende geluid dat de ritmegitaren voortbrengen zorgt voor een zeker fuzz in de oren. Daar houdt het dan ook alweer op, want op geen enkel moment weet Alabama Thunderpussy echt te bekoren of verrassend uit de hoek te komen. Het blijft allemaal vrij doorsnee en ook al swingt de muziek van de heren tegenwoordig net dat tikkeltje meer, de vlam slaat nooit echt over. De juiste dosis peper-in-de-reet is klaarblijkelijk nog steeds niet gevonden, anders had de groep vast veel opwindender songs gepend.

Hoewel er zeker met inzet gespeeld wordt, is 'Open Fire' net iets te zwak om echt te overtuigen. Of de grotere portie metal in de - in wezen nog steeds stonerrock spelende – band een goed idee is, zal de toekomst wel uitwijzen.

Meer over Alabama Thunderpussy


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.