'As Serious as Your Life' was al bekend van het album 'Rounds' en is hier tevens in een kortgeknipte radioversie te vinden. Het nummer is opgebouwd rondom grofkorrelige, licht alternatieve hiphopbeats en een wat zouteloze gitaarloop uit de sampler. Wat het interessant houdt, is de voor Kieran Hebden typerende aanpak met terloopse onderbrekingen en vernielingen van zijn eigen werk. Al kort na de intro zit er zo'n lekkere onverwachte hapering in de track. Het lijkt daardoor bijna alsof hij ook zelf gauw moe werd van dat gitaartje, al blijft het gedurende de rest van het nummer in al dan niet gemuteerde vorm toch het leidende thema. In de nieuwe 'Four Tet remix 1' is het weggelaten. Doordat daarnaast de beats wat lomer en vloeiender zijn, is het eigenlijk een heel ander werk geworden; de link met het origineel zit 'm in het (hier verhaspelde) harpachtige geluid en in de chaotische pauzes. Een leuke toevoeging vormen de hysterische samples van blaasinstrumenten.
Op een cd-maxi is altijd ruimte voor experimenten. Hier is daarom de mogelijkheid benut om een live-versie van het nummer toe te voegen, die maarliefst 23 minuten duurt. Na wat gespeel met losse geluiden en beats komt het bekende thema tevoorschijn. Vanaf dan is deze uitvoering eigenlijk een enorm uitgerekte versie van de oorspronkelijke track, afgewisseld met sample-experimenten en bewust opgezochte kakofonie├źn. Vond je het origineel niet de moeite waard dan is het wat veel van het goede, maar voor Four Tet fans en als souvenir voor wie hem live heeft gezien kan het een mooie toegift zijn.
Jammer dat de hiphopremix die Jay Dee van het nummer maakte alleen via de import op een aparte 12" verkrijgbaar is. Die had er best ook nog op gepast en voor wat verandering van spijs gezorgd. Bij Four Tets label, Domino records, zijn ze echter de beroerdste niet, want Jay Dee's interpretatie is beschikbaar als download op hun eigen site.

Meer over Four Tet


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.