Nadat Mauro Pawlowski in 1998 een punt zette achter de inmiddels licht legendarische Evil Superstars, was de man betrokken bij verscheidene projecten. Voor het betere rockwerk was het echter wachten op deze 'Ghost Rock EP', die hij samen met zijn nieuwe band The Grooms opnam.
Het eerste nummer, met de overigens prachtige titel 'An Apple from a Friend, a Kiss from a Swimming Girl and a Letter from a Hero', brengt een totaal atypisch en structuurloos klanklandschap met een verkennende akoestische gitaar, versterkergepiep en een sporadische piano. Daarna smijt de groep abrupt een ongelooflijk hoekig rockgeluid binnen, dat verdacht veel doet denken aan Boogie-Children-R-Us, de laatste cd van de Evil Superstars. Stevige bas- en drumpartijen die in een bijzonder ritmische combinatie worden aangevuld met vettige synthesizerblieps en een rauw gitaargeluid. Het redelijk snelle tempo en het elke paar tellen wisselen in de combinatie van de verscheidene sporen, vormen zo samen een erg levendig geheel. Levendig, maar daarom niet altijd uitermate boeiend. Het gespeel met structuren alsook het 'humoristische' uit eerder werk van de Superstars blijft hier volledig achterwege, waardoor alles soms een beetje doorzichtig en doelloos wordt. De ep eindigt met alweer een redelijk atypisch nummer. Gebaseerd op een riff van negen noten, een zeer bescheiden baspartij een niet thuis te brengen tik die het ritme aangeeft kan dit nummer niet bijzonder overtuigen.
In minder dan dertien minuten haspelen Mauro en zijn bruidegommen deze 'Ghost Rock EP' af. Voor sommigen ongeduldig wachten op meer, voor anderen een reden om melancholisch te mijmeren over hoe het vroeger was.

Meer over Mauro Pawlowski and the Grooms


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.