De debuutplaat van Mendeed, 'This War Will Last Forever', mocht dan wel een mediocre nasmaak achterlaten, toch werd die aangevuld door een 'wordt vervolgd'-gevoel. Deze Schotse metalcoreband is dus toe aan hun tweede plaat en hierop moest te horen zijn of de band een stap verder zou zijn, i. e. het weglaten van de zagerige vocalen en de breakdowns.

Het tegendeel is echter waar, de Schotten zijn hetzelfde genre blijven spelen. Dat valt niet te horen uit opener 'Burning Fear': deze breekt uit met razende tweeledige gitaarmelodieën begeleid door blastbeats, snelle basdrums en polkadrums. Tot hier alles goed dus, maar net zoals op het vorige album verpesten de heldere vocalen het weer eens, alias doodsteek nummer een. Alsof dat nog niet erg genoeg was, komt er op het einde nog een misplaatste breakdown (doodsteek nummer twee) aan bod, net zoals in het begin van het volgende 'The Fight' waar de twee bedervertjes zich combineren: verschrikkelijk, net zoals de hier té voorspelbare Maiden-melodieën die op hun vorige werkje nog meevielen. Bovendien durven de schreeuwende vocalen ook wel lachwekkend geforceerd uit de hoek komen. Gedurende heel de plaat hoort de luisteraar Mendeed proberen en soms maken de Schotten daar iets mooi van, maar ze steken zich vooral in de rug met de trendy metalcorecombinatie die al uitgeblust was vanaf het begin en die geenszins goedgemaakt kan worden door doorsnee kopieën van melodeath-riffs en blastbeats.

Iemand zou de heren van Mendeed toch eens moeten gaan zeggen dat ze hun gezeur en metalcore moeten weglaten, want los hiervan zouden ze nog wel een vette Maiden/melodeath-tributeband kunnen zijn.

Meer over Mendeed


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.