Op plaat bestaat 65daysofstatic uit het kwartet Simon, Paul, Rob en Joe. Live ontpoppen ze zich tot een kwintet (Will 'riz' Doyle, Dave Holloway, Lord Bunn, Slo Mo en Avalon-John) en voor de rest is het heel lang zoeken naar meer biografische informatie omtrent deze Britse band die oorspronkelijk opgericht werd om muziek te verzorgen bij 'Stealth Bomber', een onuitgebrachte filmpje van Jon Carpenter met Kurt Russel. Ondertussen zijn de heren met de cd 'One Time for All Time' aan hun vierde release voor het Monotreme label toe, na 'The Fall of Math', de (niet meer leverbare) maxi single 'Retreat, Retreat' en de ep 'Hole'.

Over de audio

'Mean Low Water' is één van de nummers van 'One Time for All Time' waar de band minder gewelddadig, maar muzikaal uitgewerkter uit de hoek komt. In plaats van de korte gitaarlijnen is de melodie bij aanvang lang gerekt en de brutale drum 'n' bass beats maken hier ruimte voor fijnere elektronica. Bovendien is de drumlijn iets scherper, waardoor die echt deel gaat uitmaken van het geheel en niet louter als tijdsaanduiding geldt .
Dit beter uitgewerkte klankbeeld komt extra goed uit, omdat er geregeld een stapje terug gezet wordt in de opbouw. Zo wordt er na ongeveer 1 minuut en na 90 seconden aan een nieuw deel begonnen, waarvan het volume iets lager ligt dan waar de muziek net gestopt was. Twee minuten ver in het nummer begint het geluid dan breder uit te waaieren en op 2'28" wordt het ritme voorzichtig gebroken door lichtjes kappende gitaren. Na 2'56" is het weer even tijd om gas terug te nemen, maar niet voor lang, want meteen daarna mag het geluid in alle glorie open komen.

Meer over 65daysofstatic


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.