Wie doet nu wat? Het is bij Akron/Family geen sinecure om die vraag op te lossen. Alle vier de muzikanten staan immers te boek als zanger-en multi-instrumetalist, wat mogelijk het heel hechte geluid van de groep verklaart. Deze sound – een opmerkelijke mengeling van poppy melodieën, freakende uitbarstingen, sjamaanse groepsgezangen en rootsachtig snaargetokkel – kwam tot leven toen Seth Olinsky, Miles Seaton, Dana Janssen en Ryan Vanderhoof in 2002 naar New York City trokken vanuit Williamsport (Pennsylvania), Union Springs (New York) en Porterville (California).
Na drie platen, opgenomen in een homestudio in Brooklyn, verscheen in 2005 het titelloze debuutalbum op Young God Records, het label van Michael Gira. De band tussen de groep en hun baas ligt echter niet alleen op zakelijk terrein. Nog in 2005 verscheen immers een splitcd waarvan Akron/Family een helft zelf volspeelde en op de andere helft te horen was als begeleidingsgroep van Gira (onder diens pseudoniem Angels of Light). Het samen opnemen beviel blijkbaar, want de groep is ook te horen op Gira's recentste album ('We Are Him' – 2007), wat Akron/Family niet belet om ook nog als zelfstandige groep actief te zijn. Getuige daarvan de eveneens in 2007 verschenen plaat 'Love is Simple'.

Over de audio

'Of All the Things' klinkt als een van die nummers die samengesteld werden uit restjes van andere songs. Toch is de uiteindelijke structuur van het nummer heel coherent. Drie duidelijke melodieën vormen de basis voor 'Of All the Things', tot het nummer twee en een halve minuut voor het einde resoluut kiest voor een psychedelisch gitaargeluid. Tot dat moment wordt het evenwicht tussen de stemmen en de instrumenten angstvallig bewaakt. De thema's worden instrumentaal ingezet, maar later een- of meerstemmig overgenomen door de zangers. Alleen de derde melodie is meteen vocaal te horen, maar al snel moet deze uitzondering plaatsruimen voor de terugkeer van de tweede melodie.
Voor de nodige psychedelica moet de luisteraar niet wachten tot de gitaren het heft in handen nemen. Geestesverruimende klanken zijn immers al van in het begin aanwezig op deze track.

Meer over Akron/Family


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.