Wie de muzikale levenswandel van Ansatz Der Maschine analyseert, komt noodgedwongen uit op een stevige dosis experiment. Een Kortrijkzaan met een Duitse projectnaam die een Franstalig gezongen nummer op plaat zet? Dat zegt genoeg. Maar de elektronicaspecialist heeft op een kleine tien jaar tijd ook al een berg kredieten verzameld, mede dankzij zijn vermenging met klassieke muziek. Het recent uitgebrachte, nogal mysterieuze ‘Heat’ trekt deze lijn door.

Over de audio

Het zelf uitgebrachte album zet echter meer dan ooit woorden, een boodschap, zang centraal.  Intieme, elektrisch onderbouwde popliedjes met minuscule weerhaakjes doen het goed in Vlaanderen en ‘The Desert Story’ speelt daar mooi op in. Licht speelse percussie-elektronica en de loepzuivere elfenstem van Renée Sys snijden netjes het gemoed aan. Een warme melancholie van glijdende gitaarakkoorden en een slepend hoornthema: alles staat in teken van de letterlijk bezongen broosheid van dit nummer.

Langzaam en voorzichtig klimt Ansatz Der Maschine op naar een moment van opperste vervoering, een gevoel dat ook onmiddellijk weer wordt losgelaten met een krachtige roffel op diep gestemde floortoms. Daarbij moeten alle puzzelstukjes in deze voorzichtig geconstrueerde compositie netjes op hun plaats vallen, zoals een goede folktronicasong betaamt. Zo krijgt men een broos, eenvoudig klinkend nummer dat keer na keer aan kracht wint.

Meer over Ansatz Der Maschine


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.