The Bikini Machine is een gewiekste studioband die bestaat uit 5 Fransmannen, een gezonde dosis creativiteit en muziekkennis en prima hard- en software toepassingen. Hun muziek is in elk geval een kleurrijke puzzel met vlotte dansritmes (triphop, breakbeats) en een virtuoze, instrumentale invulling (soul-, jazz- en fusionblazers en gitaren). Dit geheel wordt dan nog verrijkt met filmische samples en opgesmukt met loops, reverbs en vele andere productietechnische effectjes. Op deze manier wordt een fijne muzikale live basis aangelengd met de meest humoristische muzikale details.

Over de audio

Dat is op 'An Introduction to the Bikini Machine' natuurlijk niet anders. Fluitjes, brassband blazers, accordeons, zwoele vrouwenstemmen, ... niets wordt achterwege gelaten. Een combinatie tussen funk, filmmuziek, breakbeats en vele andere vlotte muziekstijlen is het resultaat. Zo opent de plaat zelfs met een heus vet 60's surfnummer en tovert daarmee meteen een wijde glimlach op het aangezicht van de luisteraar: het 'Bikini Theme' is een feit.

'Bikini Theme' bewijst in elk geval dat met een heel eenvoudige basis, een leuk en complex nummer kan opgebouwd worden. Het "thema" van dit nummer bestaat uit niet meer dan 4 noten die een leuke flanger gitaar lekker uitdeinend speelt. Dat zorgt voor een doodeenvoudig surfsfeertje dat in alle Beachboy traditie vlot overeind blijft staan. Deze basis wordt dan aangevuld met lekker roffelende drums, wat filmische scènes en vertraagt even om er dan terug in te vliegen. Hiermee is de kous af. Maar het eindresultaat dat er uiteindelijk uit voortvloeit, is een dijk van een nummer! Sfeer en ambiance troef.

Meer over Bikini Machine


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.