Boudewijn Cox (1965) heeft een rijk palmares: hij is winnaar van verschillende prestigieuze wedstrijden waaronder de 'Koningin Elisabeth'-wedstrijd (opgelegd werk voor piano in de halve finale in 1999) en de 'Jeugd en Muziek'-prijs 1998. Zijn werk omvat zowel solo-stukken, voornamelijk voor gitaar en piano, als kamermuziek en orkestwerk.
Myriam Bogaerts studeerde gitaar aan het Lemmensinstituut bij Godelieve Monden, waar ze het hoger diploma voor gitaar behaalde. Als soliste is zij bekend in het bijzonder voor haar interpretaties van hedendaagse muziek. Zij creëerde werk van onder andere Boudewijn Cox en Raymond Schroyens.

Over de audio

Deze compositie werd geschreven in 1994 door Boudewijn Cox en was plichtwerk in de wedstrijd 'Printemps de la guitare' .In 1997 is een VRT-opname gerealiseerd door Myriam Bogaerts.
In dit werk gebruikt Cox verschillende vernieuwende gitaartechnieken, niet als een vrijblijvend spel maar op een bijzonder expressieve manier. Een van die nieuwe technieken is de rasguedo een techniek afkomstig van de flamenco waarbij de gitarist met de nagels van zijn vingers de snaren achtereenvolgens aanslaat. Dit geeft een rauwe maar krachtige klank. Mede door de zorgvuldige vorm is de beluistering van dit werk een beklijvende ervaring. En ere wie ere toekomt: de interpretatie door Myriam Bogaerts is ronduit schitterend.

Meer over Boudewijn Cox


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.