Chris Clark wordt stilaan een oudgediende in de stal van Warp. Na enkele jaartjes stilte en afwezigheid van grote kleppers en verrassende nieuwkomers, is het Britse label al een jaartje aan een nieuwe weg aan het timmeren. Warp bombardeerde Clark dan ook tot de topper in hun elektronica-luik.
In september 2006 bracht Clark er zijn 'Body Riddle' uit en hij is al volop bezig aan een nieuw album dat in november dit jaar zal verschijnen. Het geluid van Clark was op zijn eerste twee albums, 'Clarence Park' en 'Empty the Bones of You', nogal opvallend schatplichtig aan Warp-iconen Aphex Twin en Squarepusher. Clark zat daar nooit verlegen om en eiste met 'Body Riddle' zelf de troon op die na afwezigheid van de grootmeesters leeg was. Ironisch genoeg, klinkt 'Body Riddle' nu eens niet als een doorslagje van de opgefokte beats van AFX. Stilaan ontwikkelde Clark een eigen, uniek geluid. Zijn producties behouden een zekere dosis speelsheid en obscuriteit, ondanks heel wat toegevingen ten voordele van de luistervriendelijkheid. Met zijn nieuwe plaat zou Clark nog een stapje verder gaan, richting technoclub. Als dat maar goed afloopt voor die clubs.

Over de audio

'Herzog' is een mooi voorbeeld van Clarks nieuwe en eigen stijl. De opgefoktheid van zijn eerdere albums is wat getemperd en toch stuwt de track een immense energie door de boksen.
Opwellende uit een diep basgeluid ontwikkelt de melodie van 'Herzog' zich. De synthesizerklanken lijken zich te ontpoppen tot een oude rave-melodie bijgestaan door de pompende drums. Maar zo makkelijk maakt Clark het de luisteraar niet. De synthisezer raakt overstuur en de spuwt volledig willekeurig zijn klanken richting luisteraar. Het lijkt alsof je hebt plaatsgenomen in één intergalactisch ruimteschip tijdens een vechtscène in Star Wars. En net wanneer de rust lijkt teruggekeerd, gaat er een klokje mee tikken. Het schip lijkt gecrashed in een jungle en wie weet wat daar weer te gebeuren staat?

Meer over Clark


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.