Eind jaren '70 stak een tweede oliecrisis de kop op en kwam punk naar het Vlaamse platteland overwaaien. Het zette De Brassers aan om een combinatie van energieke punk/new wave en teksten vol twijfel en maatschappijkritiek te maken. Het levert hen in sommige kringen een cultstatus op, in andere worden ze niet au sérieux genomen.
Dat er na 30 jaar nog iets van die cultstatus is overgebleven, bevestigt 'Besprokkeld en Bespoten', de release die alles samenvat. Als vanouds klinken De Brassers duister en lijken klaar voor het einde van de wereld.

Over de audio

Dat doemscenario wordt helemaal uitgewerkt in 'En Toen Was Er Niets Meer', hier in een live-opname uit 2005 van de Muziek-o-Droom in Hasselt. Met een eenvoudige, maar krachtige zin "En toen was er niets meer / alles was gedaan" toont het nummer de woede en de energie van een stel jongeren met een niet al te optimistische kijk op de wereld. Ondanks wat de titel laat vermoeden, kent de song geen echt einde.

De geluidskwaliteit is op deze opname beduidend beter dan die van de originele release uit 1980, die op de site van De Brassers te beluisteren is.

Meer over De Brassers


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.