Het begon allemaal heel bescheiden met contrabassist Nicolas Rombouts en zanger Gregory Frateur die hun gezamenlijke interesses voor jazz, muzikaal experiment en spirituals lieten horen in een bescheiden duobezetting. Een eerste optreden werd gegeven in 2003 in de Brusselse Recyclart, maar het was pas wanneer de twee begonnen met eigen songs te schrijven dat Dez Mona echt vorm kreeg. Die vorm werd verder ontwikkeld op concerten (waaronder drie in de Brusselse AB) en op de eerste langspeler 'Pursued Sinners'. Voor dit album – opgenomen in een kerk – riep het duo sporadisch de hulp in van trompettist Sam Vloemans (El Tattoo del Tigre, Buscemi, Gabriel Rios) en accordeonist Roel Van Camp (DAAU).
Voor de opvolger 'Moments of Dejection or Despondency' kregen de gastmuzikanten een vastere plaats en zo werd Dez Mona uitgebreid tot een volwaardig kwintet met naast opnieuw Van Camp ook de jazzmusici Steven Cassier (drum) en toetsenist Bram Weijters.
Het album en de live-reputatie van de band bezorgden en bezorgen het kwintet een plaatsje op de meest uiteenlopende festivals en podia: Klinkende Munt, Jazz Middelheim, Pukkelpop, Feeërieën enz. Soms blijkt een niet-catalogeerbaar geluid wonderen te kunnen doen...

Over de audio

Deze exclusieve live-versie van 'Blue Girl' werd opgenomen tijdens Theater Aan Zee op 31 juli in Club Terminus (Oostende). De studioversie verscheen op 'Pursued Sinners'.

Meer over Dez Mona


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.