Tijdens het festival November Music, editie 2002, werden 6 laptopartiesten samen met een geluidstechnicus aan het werk gezet om samen unieks uit de grond te stampen: Labtop. Een heuse laptopjam van een laptopbigband die in de Vooruit, te oordelen naar de hier te beluisteren track, een betoverend resultaat opleverde. Bij November Music was men blijkbaar ook tevreden, want voor 2003 staat Labtop II gepland, zij het in een andere formule: met Roel Funcken als curator en voorsteller van diverse laptopartiesten.
Labtop: Felix Knoth, Thomas Köner, Radvoud Mens, Roel Funcken, Bruno Forment, Yves 'Eavesdropper' De Mey (laptop); Pieter Stellingwerff (geluid)

Over de audio

Een jam van 6 laptoppers en één geluidstechnicus ... maar geen chaos. Een toonbeeld van hoe muzikanten samenspelen en bereid zijn hun eigen bijdrage (hoe klein ook) ten dienste te stellen van het geheel. De luisteraar krijgt hier alle kans om te genieten van glinsteringen, gekraak, geruis in alle schakeringen van grofheid, en alle andere geluidjes die als poedersuiker over de basisloops worden uitgestrooid. Toch is het minstens even spannend om eens in het geluid te kruipen en te volgen hoe een (toekomstige) basisloop voorzichtig binnengesmokkeld wordt, zich langzaam gaat opdringen, z'n voorganger buiten spel zet en onvermijdelijk zelf terug weggevaagd worden door een opvolger. Of om te volgen hoe deze basisloops evolueren ... en dus eigenlijk geen loops zijn!

Meer over Funcken / Knoth / Köner / De Mey / Forment / Mens / Stellingwerff


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.