Galatasary is een 10-koppige band die een sterk overkokend potje brouwt. In 2000 gestart als Cedar Godess traden zo op tijdens het Happy New Ears festival in Kortrijk, waarna enkele muzikantenwissels de definitieve Galatasaraybezetting opleverden. Afkomstig uit bands als Ozark Henry, Moonlake, Hitch, Think of One, The Internationals en Nostoc staan er bij een Galatasarayconcert alles behalve onervaren neofieten op de planken. Verder staan zalen en clubs als de Vooruit, de Gentse Minardschouwburg, N9 (Eeklo) en 4AD (Diksmuide) reeds op hun cv.
Opvallend aan deze band is de combinatie van een 5-koppige ritmesectie uit de rock en evenveel blazers.
Lieven Eeckhout (bkl); Sofie Vanderstede (kl); Bertel Schollaert (as, bs); Ruben Desprez (tb); Heikki Verdure (tp); Pol Isaac (Fender Rhodes, elektr); Fré Decruynaere (b); Tom Vangheluwe (g); Kurt Debrabander (d); Wim Van Wuytswinckel (perc)

Over de audio

Schijn bedriegt wanneer een sympathiek binnenwandelende tuba de sfeer schept van een waggelende fanfare. Deze wordt namelijk als snel ingeruild voor een beukende riff die stevige meppen uitdeelt, maar eigenlijk nog maar een aanloopje blijkt te zijn naar meer. En veel meer: een hemel en aarde verzwelgende brok noise die de luisteraar geleidelijk aan achteroverdrukt om hem uiteindelijk genadeloos te verpletteren. De mankende wals die als slot opduikt is dan ook alleen bestemd voor diegenen die de 2 voorafgaande minuten geluidsterreur overleefd hebben.

Meer over Galatasaray


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.