Keyboardspeler Ståle Storløkken (Supersilent) en drummer Thomas Strønen ontmoetten elkaar muzikaal tijdens het eindexamen van Strønen aan het conservatorium van Trondheim. De samenwerking werd verder gezet in trioverband met bassist Lars Danielsson. Toen deze laatste moest afzeggen voor een tournee besloten Storløkken en Strønen de concerten als duo af te werken. In november 2008 verschijnt hun derde cd, na 'Humcrush' (2004) en 'Hornswoggle' (2006). In tegenstelling tot de vorige platen zal de aanstaande release helemaal live geïmproviseerd zijn.

Over de audio

Thomas Strønen over 'Hit':
"Dit nummer had voor ons en positieve vibe, wat meer poppy dan we zelf van Humcrush gewend waren. We hadden dan ook het gevoel dat dit onze hit kon worden. Als er een plaat is waarvan we er vreselijk veel zouden kunnen verkopen (wat voor betekent als meer dan 200 exemplaren), dan is het wel deze.

Ondanks het poppy karakter van 'Hit' laat het nummer een sobere kant horen van Humcrush: de drumpartij is droog van klank en de keyboards spelen nu eens breed zwevende melodieën, dan weer onbestemde lijntjes of geïsoleerde akkoorden. Bovendien zorgt het ontbreken van een duidelijk eerste tel in het begin voor de nodige vaagheid met betrekking tot het metrum.

Tot een echte climax of veel gestapelde lagen komt de track nooit. Het verfijnde zit hem echter in de evoluerende drumpartij (met iets na 3'30" drum'n'bass-allures) en in de verschillende gedaanten waarin de keyboards te horen zijn.

Meer over Humcrush


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.