Lindstrøm & Prins Thomas is een Noors duo dat laid-back electro maakt die akoestisch, traag en zweverig is en toch geen contradictio in terminis is. Dapper graven ze in de olijke jaren tachtig der kitsch om op de proppen te komen met een evenwichtige, spannende mix van psychedelische ambient, sferische progrock en funky disco. Dwarrelende droomvelden worden gecreëerd waarover eenzame zielen zwerven tegen een hypnotiserend traag tempo. Verwacht geen ingewikkelde melodieën, maar zak onderuit in een waterbed van tintelend geluid.

Over de audio

'Boney M Down' is een ode aan de lijzige elektronische pop van Boney M en de jaren '80 en roept de Scarface-soundtrack van de koning van de oerdisco Giorgio Moroder op.
Het fonkelende nummer begint met druppelende percussie die onderbouwd wordt met een erg slome 4/4 beat. Een simpele, maar effectieve elektrische discobaslijn stuwt de voortdurend wegebbende, sensuele orgelakkoorden gezapig voort. Dan valt de drum volledig in met een iets stevigere basdrum en een droge, korte snaar. De fill-ins van de snaar zijn zoals de beat tamelijk simplistisch, maar ondersteunen het geheel erg doeltreffend. Geleidelijk aan komt er een gitaar binnen, eerst met een ijle melodie in de verte en op de voorgrond echoënde akkoorden, dan met een duidelijke simpele lijn die verdrinkt in de nostalgische delay die het nummer definitief loskoppelt van de grond. De gitaarlijnen worden geleidelijk aan meer en meer over elkaar gestapelt waardoor en gaan met elkaar in dialoog in verschillende niveau's van ruimte: een toonladder wordt helemaal achteraan in de mix afgegaan, terwijl er meer naar voren tintelende delay en echoeffecten het ritme aanvullen. Het eenzame westernsfeertje van de melodie wordt ergens in het midden van de mix beantwoord door een orgeldeuntje. Met een kleine modulatie slagen Lindstrøm & Prins Thomas er in om met een minimale melodische bagage het nummer toch boeiend te houden.

Meer over Lindstrøm & Prins Thomas


Verder bij Kwadratuur

Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.