MoHa! is niet alleen de nieuwste signing op het gereputeerde Rune Grammofon-label (Supersilent, Spunk, Shining, Maja Ratkje, Deathprod ...), maar met een gemiddelde leeftijd van nog geen 25 is het duo er ook de jongste act te noemen. Dit belet gitarist Anders Hana (23) en drummer-elektronicamuzikant Morten J. Olsen (24) niet om al een aardige staat van dienst te hebben opgebouwd in de ge├»mproviseerde, jazzachtige scene. Hana verdiende zijn strepen bij onder andere Jaga Jazzist en Olsen was reeds te vinden aan de zijde van grote improvisatoren als Steve Lacy, Axel D├Ârner en Fred Frith.
'Raus aus Stavanger' is de eerste langspeler van het duo en de plaat werd zonder overdubs opgenomen in de studio's van Athletic Sound waar ook het hyperverfijnde Supersilent geschiedenis schreef. Zij het dan van een heel andere soort dan MoHa!
MoHa! maakt deel uit van het N-Collective, een internationaal netwerk van avontuurlijke musici uit Noorwegen, Nederland, Turkije, Amerika, Zweden en Duitsland.

Over de audio

Luisteraars die zich met "alternatieve" rock op muzikaal gevaarlijk terrein wanen, zullen bij de confrontatie met 'C5' graag en gemakkelijk naar het predikaat chaotisch grijpen. Te snel en te gemakkelijk, want wie even de tijd neemt om de kronkelende gedachtegang van MoHa! te volgen, zal snel merken dat er een fascinerende spel van signalen, reactie en tegenreactie gespeeld wordt. Dat daarbij zaken als riffs en grooves in de kast blijven, verscherpt alleen maar het randje van 'C5' en MoHa! in het algemeen.

Meer over MoHa!


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.