Nox is ontstaan in de schoot van het Recyclart festival in 2002, waar Catherine Graindorge, David Christophe en Elie Rabinovitch carte blanche kregen. Van de drie zal Graindorge bij het brede publiek het best bekend zijn als violiste van Monsoon of als (gast)muzikante bij Neven en Venus. Bassist Christophe en drummer Rabinovitch hebben o.a. een gezamenlijk verleden bij Upland. Naast muziek zijn ze alle drie met heel uiteenlopende artistieke disciplines bezig: Graindorge als com├ędienne, Christophe is architect en Rabinovitch werkt als regisseur.
Catherine Graindorge (v, loops, elektronica); David Christophe (b, cb, loops); Elie Rabinovitch (d, samples)

Over de audio

'Isothemique' is met meer dan 6 minuten de track de langste track op de Nox demo, waarbij de band mooi gebruik maakt van de duur om heel bescheiden te beginnen om later voorzichtig open te komen. Het sobere en voorzichtige drum/bas/vioolwerk van het begin ademt een mysterieuze, soms wat Midden Oosterse sfeer uit. Het traag ontwikkelen verraadt hierbij duidelijk dat de track uit improvisatie(s) ontstond. Pas laat op de track worden er kleine tandjes bij gestoken, maar dan nog steeds met mondjesmaat. Op de herhaalde bas- en drumlijnen worden verschillende lagen knarsende en piepende violen geplaatst, waarbij een geheel andere sfeer ontstaat dan bij aanvang van het nummer.
Voor de leden van Nox is 'Isothemique' een voorbeeld van hun voorkeur om van het ene muzikale universum naar het andere over te stappen.

Meer over Nox


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.