Olla Vogala staat bekend als de Belgische bigband van de folk. Ze staan garant voor kleurrijk gearrangeerde nummers die als een spons elementen uit alle soorten wereld- en volksmuziek opnemen. Ook avontuurtjes in de klassieke muziek of jazz moeten kunnen voor deze fascinerende Vlaamse "folk"groep. Culturele en muzikale diversiteit staat immers centraal. Hun nieuwste plaat heet 'Siyabonga'. In hun "streven naar de meest adequate uitdrukkingsvormen qua muzikanten en stijlen" kruisten vele volkse muziekculturen hun pad. De arrangementen van de nummers zijn steeds erg kleurrijk zonder bombastisch te worden en staan telkens ten dienst van de melodie.

Over de audio

'TNG' is een mooi voorbeeld van hoe alles bij Olla Vogala in het teken van ritme en melodie staat. Het nummer wordt voortgestuwd door twee basismelodieën en –ritmes. Het eerste thema steunt op een brommend, hortend ritme van de baritonsax die versterkt wordt door een dubbel zo snel ritme van een diatonisch accordeon en trompet. De combinatie van de twee ritmes zorgt voor een erg opzwepende kracht in het lied.
Thema twee breekt het tempo van het eerste thema. Het wordt door alle instrumenten staccato in éénzelfde, gebroken ritme gespeeld. Het opjagende karakter van het nummer gaat echter niet verloren. De hoofdmelodie wordt voortdurend bijgekleurd. Trompet, sax en violen wisselen elkaar voortdurend af. Het geheel wordt hier en daar fijnzinnig opgesmukt met percussie die klinkt als trommelen op een oude ketel.

Meer over Olla Vogala


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.