De Vlaamse componiste Petra Vermote werd geboren te Izegem. Aan het conservatorium van Gent behaalde ze eerste prijzen voor kamermuziek, harmonie, contrapunt en fuga en het hoger diploma voor gitaar. Ze studeerde compositie bij onder andere Lucien Goethals, Roland Coryn en Luc Van Hove, bij wie ze in 1999 afstudeerde aan het conservatorium van Antwerpen. Twee jaar later kreeg ze de Jeugd en Muziekprijs en in 2004 won ze met 'Tsjizj' voor sopraan en klein ensemble de Prijs Hedendaagse Muziek Vlaanderen-Québec..
Petra Vermote schreef werken in opdracht van de Beethovenacademie, het Festival van Vlaanderen Kortrijk, Zuiderpershuis ('Loss' voor westerse en niet-westerse snaarinstrumenten), Ictus en Champ d'Action. Ze is actief als leerkracht gitaar en begeleidingspraktijk en is verantwoordelijk voor de programmatie van de vzw De Wekker (Roeselare).

Over de audio

'Amanecía' dateert uit 2003 en werd geschreven in opdracht van het ensemble Emanon. Met een bezetting van fluit, klarinet, hoorn, viool, altviool, cello, contrabas, percussie, gitaar en piano kreeg Vermote alle mogelijkheden om uiterst verfijnd en klankgevoelig uit de hoek te komen. Dit valt met name op in het eerste deel, waarin de luisteraar ondergedompeld wordt in een even zachte als betoverende klankenwereld die vaag naar het impressionisme verwijst.

Meer over Petra Vermote


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.