Enkele jaren geleden bracht Intakt twee albums uit van de Zwitserse drummer Pierre Favre, telkens in duet met een veel jongere landgenoot. De ene was gitarist Philipp Schaufelberger, de andere Samuel Blaser, een jonge trombonist die op dat moment furore maakte met een internationaal kwartet. De combinatie van de 75-jarige Favre met de meer dan veertig jaar jongere Blaser werkte op dat album ‘Vol à Voile’ uitstekend en de samenwerking is meer dan drie jaar na datum nog steeds aan de gang. Zo speelt het duo op 6 oktober een set tijdens Jazz Brugge.

Over de audio

Volgens Samuel Blaser zijn er maar weinig drummers die zo mooi kunnen schilderen met hun drums als Pierre Favre. Met cimbalen en schalen creëert de 75-jarige Zwitser hier inderdaad een prachtige klankenrijkdom, als een bad van mistige en geheimzinnige neventonen. De trage en zachte lijnen van Blaser gaan daar op een mooie manier mee samen en de multiphonics van de jonge trombonist komen in deze context buitengewoon goed tot hun recht.

Deze opname is afkomstig van de allereerste duosessie van Pierre Favre en Samuel Blaser, die in 2009 werd gehouden in het Centre Dürrenmatt in het Zwitserse Neuchâtel. Het nummer staat dus niet op het album ‘Vol à Voile’, dat twee jaar geleden verscheen op Intakt.

Meer over Pierre Favre & Samuel Blaser


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.