Adriaan Van De Velde studeerde af aan het conservatorium bij vermaard jazzpianist Erik Vermeulen. De ballads liet hij voor wat ze waren en hij stortte zich volop in zijn soloproject ‘Pomrad’ waarbij hij zijn piano inruilt voor keyboards, keytar, laptop en vervormde stem om glimmende funktracks in elkaar te boksen.

Na het uitbrengen van zijn debuut ‘Vlotjes’ verliep het weldegelijk gesmeerd. Pomrad werd namelijk opgepikt door het Engelse platenlabel Earnest Endeavours waardoor zijn groeikansen meteen een pak hoger lagen. Met zijn nieuwe EP ‘This Day’ toont hij in ieder geval ambitie om ook internationaal niet onopgemerkt te blijven. Dat zou geen probleem mogen zijn wetende dat Pomrad in mei de revue passeert in de hippe Londense buurt Shoreditch, naast artiesten als Rustie en The Gaslamp Killer.

Over de audio

Het begin is even slikken van ‘Smooth & Silke’ want nogal kunstmatige synthtonen liggen aan de basis van het nummer. Deze zachte klanken krijgen snel een andere nasmaak als Pomrad er vettige keytarklanken over drappeert. Deze smeuïge baslijnen worden als ritmisch element ingezet tussen de luchtige klanken waardoor het nummer een indrukwekkende dynamiek meekrijgt. Met spannende opeenhopingen, intermezzo’s en wat improvisatie stukjes die de hoogte injagen weet Pomrad met deze hoogglanzende track de volle aandacht van de luisteraar te strikken tot het einde van de rit.

Meer over Pomrad


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.