Quok is het trio van gitariste Ava Mendoza, bassist Devin Hoff (Child Abuse) en drummer Weasel Walter (Flying Luttenbachers) dat sinds 2008 scherpe rockriffs, noise en vrije improvisatie samenbalt in energieke, maar muzikaal soms complexe, korte nummers.

Over de audio

In ‘Kyra’ is duidelijk te horen welke structurele strakheid en vormgeving de songs van Qwok kenmerken. Wat ogenschijnlijk een rommelig potje riffs lijkt, is eigenlijk een duidelijk afgebakende structuur die echter verborgen wordt achter noise, distortion en een schijnbaar rammelend samenspel.
De basis wordt gevormd door een kort refrein van acht seconden. Dit refrein bestaat uit vier deeltjes volgens volgens een a a’ a b-schema: de korte melodie (a) wordt gevarieerd (a’), herhaald (a) en later helemaal verlaten (b) voor een dubbele arpeggio van twee maal drie stijgende noten. Na twee keer het refrein duikt telkens een bredere episode op die besloten wordt met een hakkend ritme. Deze structuur is niet alleen duidelijk hoorbaar in het begin en op het einde van het stuk (waar het als thema dient), maar blijft ook min of meer als basis gelden voor de gitaarsolo van Ava Mendoza.
Deze versie van ‘Kyra’ werd live opgenomen op 19 maart 2010 in The Stone in New York en is niet in de handel verkrijgbaar.

In detail

00:00
Noise-inro.
00:05
Refrein (a a’ a b) in bas en gitaar.
00:13
Refrein in bas en gitaar.
00:23
Breder deel met hakkend slot.
00:32
Refrein in de bas, onder gitaarsolo.
00:40
Refrein in de bas, onder gitaarsolo.
00:49
Breder deel met hakkend slot in de bas, onder gitaarsolo, waarna ook de bas meer vrijheid neemt.
02:08
Refrein in de bas en iets later ook in de gitaar.
02:16
Refrein in bas en gitaar.
02:25
Breder deel met hakkend slot.

Meer over Quok


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.