Wat kunnen die Spanjaarden feesten! Alsof de funkband The Cherry Boppers nog niet genoeg weet te bruisen op podium of op plaat, gooien ze nog een schepje extra op het vuur. Laatste succesalbum ‘Play it Again’ wordt immers door acht producers en bevriende bands vakkundig onder handen genomen en geremixt. Dat leidt tot nog meer energie en veelkleurigheid, doordat het live karakter nu extra wordt versterkt met wat pittige elektronische accentjes. ‘Keep on Boppin’ staat dan ook garant voor een klein uur durend funkfeest, waarbij stoom afblazen zeker de eerste vijf songs niet aan de orde is.

Over de audio

De Barcelonese clubband Fundacion Tony Manero heeft er in elk geval werk van gemaakt. Zijn versie van ‘El Cairo’ swingt de pannen genadeloos van het dak. De kenmerkende vette Hammond grooves van The Boppers hebben immers plaats geruimd voor een spektakel met saxsolo’s en felle trompetjes. De avontuurlijke bende begint erg ritmisch met percussie op tonnen en vaten, waarover meermaals de sample “Just a moment” wordt gegooid. En dan komt er zo’n fingerlickin’ , funky gitaarlijntje bij die de feitelijke song inzet. Ritmische kreetjes, swingende trompet en een opklimmende baslijn van de sax klimmen erin en de puzzel begint zich langzaam te vormen. In de verte mag er nog een kazoo bij. Soms komen er een hoog orgelbruggetje of wegdraaiende Hammondtunes piepen en uiteindelijk vallen meerdere blazers in om de feitelijke eindgroove te vormen. Als allerlaatste treedt een moddervette, funky basgitaar toe om het geheel te binden.

Op die manier wordt stuk voor stuk de puzzel van dit heerlijk swingende nummer, dat bulkt van ritmische elementen, gevormd. Gelukkig laat de band ook niet meteen het vuur uitdoven eens alle ingrediënten bij elkaar gekomen zijn. Naar het einde van ‘Keep on Boppin’’ toe, tovert de Fundacion nog eens een heerlijk stukje fusion uit zijn hoed waarbij saxsolo’s, samples en een veelheid aan ritmische instrumenten een bijna psychedelisch geheel vormen.

Meer over The Cherry Boppers


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.